La FEGP demana que s’acabi el Pla Territorial abans de pensar en Sant Marçal-Cal Vies

Àrea on se situaria la nova zona de Sant Marçal-Cal Vies. FOTO: GENERALITAT
20/11/2019 - 17:09h

Des de la Federació Empresarial es reclama que es tinguin en compte principis de sostenibilitat a l’hora de prendre tota decisió que afecti la zona industrial

La Federació Empresarial del Gran Penedès (FEGP) s’ha pronunciat aquest matí el PDU Sant Marçal-Cal Vies que els darrers mesos sacseja el territori. Des de la FEGP, que actualment presideix Neus Lloveras, consideren que abans de pensar en aquest nou projecte s’hauria d’enllestir el Pla Territorial del Penedès, sobre el qual fa 8 anys que es treballa. “Mentre aquest pla no estigui acabat, no considerem recomanable fer una modificació puntual per implantar una nova activitat logística, en tot cas el que caldria és accelerar els treballs del Pla Territorial”, han apuntat des de la FEGP.

Des de l’entitat empresarial consideren que “la ubicació d’aquests grans equipaments industrials, per la seva necessitat i abast, requereixen d’una anàlisi profunda i d’un consens amb dimensió de país, que prevegi les adequades compensacions pels territoris que hagin d’acollir-les”, han dit.

A més, des de la FEGP entenen que “no s’han de fer actuacions aïllades sense tenir una visió integral del territori, sent el paisatge i la vinya uns dels seus valors mediambientals més rellevants, amb un fort impacte econòmic i social a protegir i compatibilitzar amb el desenvolupament de noves activitats”.

Finalment, des de la Federació creuen que és necessari que abans d’obrir-se a nous desenvolupaments, “cal arribar a la convicció que les actuals disponibilitats estan esgotades, contemplant la revisió dels actuals polígons industrials ja existents al Penedès, amb la finalitat que de la seva reforma, potenciació o reorientació es pugui respondre adequadament a les necessitats existents”.

Per tot això, la FEGP ha demanat que es tinguin en compte principis de sostenibilitat a l’hora de prendre tota decisió: viabilitat econòmica, però també social i, sobretot, mediambiental, “ja que aquest és un dels principals actius competitius del nostre territori, sense tancar-nos a nous desenvolupaments industrials, si arribem a la conclusió que s’ha esgotat la disponibilitat i aporten valor afegit, directe i indirecte, al Penedès”.

També et pot interessar

Comentaris