Tres peces del Penedès participaran al Festivitas Bestiarum de Cervera

Avatar
15/11/2019 - 18:00h

El Drac de Vilafranca, el Drac Quintifoc i el Garot de l’Arboç seran a la cercavila de dissabte

Deu peces del bestiari festiu català participaran aquest dissabte a la jornada del bestari festiu, el Festivitas Bestiarum que l’any 2014 va néixer a Vilafranca i que enguany se celebra a Cervera. D’entre aquestes peces hi haurà una representació del Penedès amb el Drac de Vilafranca, el Darc Quintifoc de Sant Quintí de Mediona i el Garot de l’Arboç.
Des de dos quarts de quatre de la tarda fins a les nou del vespre, l’Agrupació del Bestiari Festiu i Popular de Catalunya ha preparat tres actes, oberts a tots els públics, com són: una cercavila, una gala d’entrega de premis i una encesa de lluïment que duran a terme més de deu bèsties d’arreu del país.

En total, dissabte s’entregaran set premis que prèviament han estat designats per un jurat. Quatre distingiran un personatge públic, una entitat, una iniciativa de comunicació i una empresa per la seva contribució a la cultura popular. Els altres tres guardons recauran en tres associacions que aquest 2019 hagin organitzat algun acte destacable. La gala, que en aquesta sisena edició serà presentada per l’humorista Peyu, començarà a 2/4 de 7 de la tarda al paranimf de la Universitat de Cervera.

PUBLICITAT

Cada any, cap a finals de novembre, l’Agrupació del Bestiari prepara una gran festa que serveix com a cloenda de la temporada forta d’actes de cultura popular. La jornada s’anomena Festivitas Bestiarum i cada edició s’organitza a la ciutat que és designada Capital de la Cultura Catalana. La data, a més, coincideix moltes vegades amb la celebració del Dia Europeu del Bestiari Festiu, que se celebra cada 24 de novembre.

La plantada de totes les peces serà a 2/4 de 4 de la tarda a la plaça Major i a les 5, començarà una cercavila. Per acabar, a partir de les 8 del vespre, després de la gala dels Premis “BEST”, es farà una encesa i una ballada de lluïment que anirà a càrrec de les colles participants.

També et pot interessar

Comentaris