Vilafranca recorda les persones sense llar amb la reforma de l’alberg

Un moment de la performance duta a terme en la inauguració de les obres de l’alberg. FOTO: Fèlix Miró
14/11/2019 - 17:19h

L’equipament, gestionat per Càritas, compta amb més espai i una millora general de les diferents zones

Dimecres al migdia es van inaugurar les obres de remodelació, ampliació i dignificació del Centre d’Acollida Abraham de Vilafranca impulsades per Càritas i l’Ajuntament.

Els treballs van començar al maig i van acabar al setembre, i han suposat una inversió d’uns 135.000 euros, amb actuacions per fases per fer compatibles les obres amb el funcionament del centre, que dona sostre a 10 homes transeünts o sense llar.

La remodelació del centre d’acollida Abraham per a transeünts i persones sense llar ha permès condicionar els espais a les necessitats actuals. S’han reformat espais com les habitacions, cuina o banys, i s’ha ampliat amb 78m2 l’equipament, amb un nou menjador i espai de dutxes a la planta baixa, obert a persones que necessitin el servei encara que no siguin residents del centre.

Un instant de la inauguració institucional. FOTO: Fèlix Miró

Així, abans de començar l’acte oficial d’inauguració es va voler retre un emotiu homenatge a les persones sense llar amb una performance on un grup de persones (primer amb una màscara blanca que després es van treure) van explicar la seva situació i com s’havien convertit en usuaris d’algun servei residencial de Càritas a la comarca. El que es pretenia amb aquell gest era posar cara a una realitat que sovint queda amagada.

A l’acte d’inauguració hi van assistir l’alcalde de Vilafranca, Pere Regull, acompanyat del tinent d’alcalde de l’àrea de Serveis a les persones i promoció social, Ramon Zaballa; el bisbe de la Diòcesi de Sant Feliu, Agustí Cortés, i el director de Càritas Diocesana de Sant Feliu, Ramon Eduard Carbonell.

La cuina és un dels espais que s’ha reformat. FOTO: Fèlix Miró

Els parlaments inaugurals van coincidir en l’agraïment a Càritas, amb una llarga trajectòria en l’atenció a les persones, i a tot l’equip que fa possible l’activitat d’acollida al centre Abraham. El regidor de Drets Socials de l’Ajuntament de Vilafranca, Ramon Zaballa, va destacar que “Vilafranca sempre ha tingut sensibilitat especial per les persones sense llar” i va refermar “el compromís de l’Ajuntament per continuar dedicant tots els esforços a l’atenció d’aquestes persones”.

El director de Càritas Diocesana de Sant Feliu, Ramon Eduard Carbonell, va destacar la col·laboració mantinguda amb l’Ajuntament de Vilafranca, assenyalant que a banda de les millores que s’han fet al centre d’acollida, “és important respectar sempre la dignitat de les persones usuàries”. Agustí Cortés, bisbe de la Diòcesi de Sant Feliu, va coincidir a assenyalar la confluència “de dues sensibilitats, Ajuntament de Vilafranca i Càritas, i això ha donat resultats com aquest, efectiu per a les persones sense llar”.

Finalment, l’alcalde de Vilafranca, Pere Regull, va defensar els valors de solidaritat que existeixen a Europa: “Queda molt per fer, però hem de valorar tot el que es fa. N’hem d’estar orgullosos, i els servidors públics hem de fer valer aquests valors, més enllà dels pressupostos”.

També et pot interessar

Comentaris