La ‘influencer’ Marta Sanahuja, nova ambaixadora de la Ruta del Xató

Jordi Gasol i Marta Sanahuja en un moment de la presentació de la Ruta del Xató
11/11/2019 - 16:06h

La Xatonada del Vendrell es farà el dia 2 de febrer, la Festa del Xató de Vilafranca el 9 de febrer i el dia 15 de març la Xatonada a Calafell

Vilafranca ha acollit aquest dilluns al migdia la presentació de la nova temporada de la Ruta del Xató, que inicia la 23a edició el 24 de novembre amb el Festival del Xató de Vilanova. En l’acte hi ha assistit la nova ambaixadora de la Ruta del Xató, la influencer gastronòmica Marta Sanahuja, que es pretén que ajudi a impulsar la iniciativa a través de les xarxes socials.

Sanahuja ha explicat que ella no és “ni cuinera ni fotògrafa” però que, en canvi, li encanta cuinar i fer fotografies i per això va decidir crear el seu blog, anomenat Delicious Martha. Sanahuja també ha anunciat que tirarà endavant un concurs per tal que els seus seguidors facin la seva versió del xató.

En la presentació de la Ruta, la regidora de Turisme de l’Ajuntament de Vilafranca, Dolors Rius, ha explicat com va néixer la ruta i el president de la Ruta, Jordi Gasol, ha apuntat els orígens del nom del xató que, en el cas de Vilafranca “venia donat per l’estructura del plat, en forma de castell o chateau en francès”.

Pel que fa a les dates, el dia 24 de novembre es farà el Festival del Xató de Vilanova, el 2 de febrer la Xatonada Popular del Vendrell, el dia 9 de febrer la Festa del Xató de Vilafranca, del 20 al 26 de febrer es celebrarà la Setmana del Xató a Sitges i, finalment, el 15 de març la Xatonada Popular de Calafell.

Comentaris