La Cooperativa Agrícola de Calafell serà un centre cívic

Avatar
06/11/2019 - 21:00h

L’Ajuntament també ha pactat amb l’entitat fer-hi un centre d’interpretació del món agrari i del vi

L’Ajuntament de Calafell farà un centre d’interpretació del món agrari i del vi a l’actual Cooperativa Agrícola. El consistori calafellenc remarca que ha posat en marxa el procediment per a usar aquest espai com a equipament públic, després d’assolir un principi d’acord amb l’entitat, que conservaria una part de les instal·lacions per a la seva activitat.

La fórmula d’ús està per determinar, però l’operació serà bastant semblant a la que es va fer, fa prop d’una dècada, amb l’antic Cinema Iris, propietat de la Confraria de Pescadors, per fer-hi l’actual centre cívic. Una operació a molts anys en què la Cooperativa Agrícola rebrà una compensació econòmica anual.

L’Ajuntament de Calafell ja té planificada una partida econòmica propera al milió d’euros per a les obres d’adequació de l’edifici, situat al Passeig de la Unió, en un emplaçament molt cèntric.

L’administració local es quedarà la major part de les instal·lacions per a fer-hi el centre d’interpretació esmentat i algun espai per a usos cívics i culturals més generals. Sobre la taula, hi ha també una idea per incloure un centre sobre el patrimoni històric local. La Cooperativa Agrícola, de la seva banda, es quedarà una part de l’actual agrobotiga i la zona d’operacions on es porten les collites.

PUBLICITAT

Amb aquest projecte, l’Ajuntament destaca que el municipi de Calafell guanya un nou equipament cultural. Serà el segon dedicat a les activitats econòmiques tradicionals després de La Confraria, el museu que, a l’antiga Confraria de pescadors, explica el passat mariner del municipi.

El centre d’interpretació del món agrari i del vi també ampliarà l’oferta de museus, monuments i jaciments arqueològics existent a Calafell. Així es reforçarà l’aposta per posar en valor el patrimoni històric local i convertir-lo en un actiu turístic que transcendeixi el sol i platja.

També et pot interessar

Comentaris