Jornada de reforestació en una àrea de la Muntanya del Comú de Calafell

La muntanya del Comú de Calafell (Foto: Ajuntament de Calafell)
Avatar
04/11/2019 - 19:00h

Es farà aquest dissabte, 9 de novembre, i es plantaran un miler d’arbres a la zona afectada per un incendi el 2016

L’Ajuntament de Calafell impulsa una jornada participativa de reforestació a la zona que va cremar-se a la muntanya del Comú en l’incendi que va produir-s’hi l’agost de 2016. Aquest proper dissabte, 9 de novembre, s’hi plantaran mil arbres d’espècies autòctones, com garrofers, pins i alzines. Tothom que hi participi podrà posar nom al seu.

PUBLICITAT

La reforestació està patrocinada per una marca de moda ecològica que impulsa iniciatives com aquesta, ja que per cada producte que ven planta un arbre. Aquest final d’any, promou plantacions a Catalunya, la Comunitat de Madrid, Galícia, Andalusia i la Comunitat Valenciana. La reforestació de la muntanya del Comú de Calfell és el projecte triat a Catalunya, i es farà en dues fases: aquesta i una altra, el proper mes de febrer.

L’objectiu d’aquest projecte és múltiple, segons expliquen des de l’empresa promotora: millorar la qualitat de l’aire i del sòl, disminuir el risc d’inundacions i incrementar la biodiversitat.

PUBLICITAT

La jornada començarà a les 10 del matí. El punt de trobada és l’antiga Escola de natura. En vehicle es pot arribar fins a la rotonda dels carrers Girona, Mestral i Cremadell: des d’allí hi ha uns 200 metres a peu fins al punt de trobada. Cal inscripció prèvia, enviant un correu electrònic a educacioambiental@liniaverdacalafell.com, amb el nom i cognoms i el número de DNI.

Es recomana portar roba i calçat adequats, així com guants. Hi haurà eines per fer la plantació, però l’organització agrairà qui en tingui alguna, com una aixada petita, que la porti.

També et pot interessar

Comentaris