El Xaloquell, a punt per als àpats nadalencs i les calçotades

04/11/2019 - 23:00h

L’emblemàtic restaurant vendrellenc funciona al barri marítim de Sant Salvador des de fa gairebé 48 anys

El restaurant Xaloquell del barri marítim de Sant Salvador del Vendrell ja ho té tot a punt –i ha obert les reserves– per a les properes celebracions d’àpats d’empresa, grups d’amics i tota mena de celebracions al voltant de les festes de Nadal.

I també a primers de desembre, però sobretot tot just després d’un parèntesi en què el negoci romandrà tancat per vacances (entre el 24 de desembre i el 17 de gener), aquest emblemàtic restaurant amb gairebé 48 anys de trajectòria –va ser dels primers a obrir al Penedès– oferirà les tradicionals calçotades.

Aquestes darreres propostes són sempre molt completes i consten de calçots a la brasa (tot i que també es poden degustar els suculents calçots arrebossats) i xai i botifarra a la brasa amb mongetes.

Menús d’empresa per Nadal
Pel que fa als menús d’empresa per Nadal, el més complet consta d’un extens pica-pica d’entrada i un segon plat a escollir, ja sigui carn (magret d’ànec, costelletes de cabrit o garrinet desossat amb patata violeta i suc de rostit) o peix (suquet de peix amb rap, lluç, calamar i escamarlà; ragoût de sípia amb mini mandonguilles o llom de bacallà amb ceba confitada a la mel). Amb postres a escollir, cafè i begudes, surt per 38 euros.

Així mateix, també hi ha disponibles altres menús: un amb una desena de propostes per gaudir d’un més que recomanable pica-pica (28€); un altre amb pica-pica i la possibilitat d’escollir després un plat de paella o fideuà –dues de les especialitats d’aquest restaurant cabdal en la cuina mediterrània– (30€); un tercer menú amb quatre opcions de primer plat i quatre de segon (27.50€) o encara un quart menú que inclou de segon plat, per exemple, costelletes de cabrit, llom de bacallà, cuixeta d’ànec o canelons d’espinacs (30€).

Menú “Pau Casals”
A banda de tots aquests menús, el Xaloquell continua oferint com el més emblemàtic de la seva proposta gastronòmica el menú “Pau Casals”. Molt apreciat des de fa anys, inclou sis primers plats a triar.

En aquesta època hi ha amanida de figues i nous caramelitzades amb formatge Tête de Moine, amanida de sardines fumades amb hummus i guacamole, crema tèbia de carbassa amb encenalls de foie o brandada de bacallà amb ou poché, crema d’escalivada i torrezno, entre d’altres propostes de primer plat, i mitja dotzena de segons, amb el suquet de peix amb rap, lluç, calamar i escamarlà típic de la casa; magret d’ànec amb pera i poma saltejada i les costelletes de cabrit a la milanesa, entre d’altres propostes.

Lògicament, al restaurant Xaloquell també es pensa en els més petits de la casa (fins als 15 anys). Així, disposa d’un menú infantil a 15 euros, en tots els casos amb l’IVA inclòs. I també es poden demanar plats aptes per a celíacs i, és clar, gaudir d’una carta gastronòmica extensa, variada i amb una relació qualitat/preu exceŀlent.

El restaurant Xaloquell té obert en aquesta època de l’any tots els migdies dels divendres i caps de setmana i festius, però també obre qualsevol altre dia de la setmana prèvia reserva.

Comentaris