Aprovat un contracte per al control de les colònies de gats a la Bisbal

02/11/2019 - 13:00h

Serà vigent fins a final d’any perquè l’Ajuntament treballa en una nova licitació del servei

La Junta de Govern de l’Ajuntament de la Bisbal del Penedès ha aprovat, per iniciativa de la Regidoria de Protecció Animal, un contracte menor per al control de colònies de gats.

El contracte inclou la captura, esterilització, el marcatge auricular (per a la identificació dels gats esterilitzats), la vacunació i la desparasitació, a fi de controlar la població felina feral i la seva salut.

El contracte s’ha aprovat amb l’empresa Wapus Veterinari S.L i ascendeix a 3.048,90€.  Aquest contracte tindrà vigència fins al 31 de desembre de 2019, ja que la Regidoria de Protecció Animal està treballant en la licitació d’un servei de forma permanent, a partir de l’1 de gener, amb l’objectiu que, a banda dels serveis esmentats, també s’hi pugui incloure l’assessorament al voluntariat que s’encarrega d’alimentar els gats de carrer i el control i seguiment de les colònies de gats ferals del municipi. 

Des del consistori bisbalenc es recorda que l’any 2018 es va posar en marxa el projecte pilot de gestió de colònies de gats al municipi.

Després d’aquesta primera fase pilot, l’Ajuntament vol continuar treballant en la gestió ètica de les colònies felines mitjançant el control sanitari, les vacunacions, les desparasitacions i les esterilitzacions.

Quant a les esterilitzacions, aquestes persegueixen diversos objectius: evitar les molèsties produïdes per les colònies (orins de marcatge, baralles, miols en períodes de zel, etcètera), reduir els riscos sanitaris (tant per als animals com per als veïns), evitar la superpoblació i millorar la qualitat de vida dels animals i de la ciutadania que hi conviu.

També et pot interessar

Comentaris