La Funifira de Gelida retrà homenatge al Funicular pel seu 95 aniversari

29/10/2019 - 13:30h

L’Ajuntament ha organitzat una gran festa per celebrar la trajectòria del trenet durant la mostra que es farà del 8 al 10 de novembre

El Funicular s’ha convertit en una de les grans icones de Gelida. Després de gairebé un segle de servei, aquest mitjà de transport s’ha reivindicat els darrers anys com un magnífic atractiu turístic per a la població. Al voltant seu, el consistori gelidenc va decidir fa deu anys organitzar la Funifira, una mostra que deu anys després manté l’oci ferroviari i la gastronomia com a potes principals.

L’activitat celebra aquest 2019 la seva desena edició i ho fa amb un objectiu clar: tornar al Funicular l’esplendor que havia tingut anys enrere. Per aconseguir-ho, l’ajuntament ha organitzat per al dissabte 9 de novembre (la Funifira es farà el cap de setmana del 8 al 10) una festa d’aniversari que comptarà amb la participació de diverses entitats folklòriques de la vila. A la celebració no hi faltarà el tradicional pastís, i tampoc els regals. Tots els que hi assisteixin rebran vals degustació per bescanviar a la mostra gastronòmica que s’ubicarà a la pista de la Unió del Casal Gelidenc.

Aquesta part de la Funifira és una de les que enguany presenta novetats, ja que s’ha obert a la participació de tots els elaboradors de Gelida. Així, per primera vegada, la mostra comptarà amb la presència d’un productor de cervesa artesana local, a més dels diversos cellers que l’omplen cada any, i els establiments de restauració.

L’altra pota de la iniciativa, el modelisme s’ubicarà com és habitual al pavelló poliesportiu, on es podrà veure una bona representació de maquetes ferroviàries i navals, i on també hi haurà el Funi mercat, un bon lloc on els amants de la construcció de rèpliques a petita escala hi podran trobar material variat per comprar.

A l’exterior, a la zona de la piscina, s’hi podran veure exhibicions de maquetisme naval i al camp de futbol, d’aeromodelisme, vol circular i radiocontrol. Algunes d’aquestes activitats obriran la participació al públic.

“Hem intentat que enguany la Funifira sigui més oberta que mai, que la gent pugui participar”, va apuntar el regidor de Turisme, Daniel Garcia Peris, en la presentació de l’activitat. Per assolir aquesta fita, s’han programat diverses activitats complementàries com un tren turístic que sortirà des de l’estació superior del funicular cada 30 minuts i que recorrerà els principals atractius turístics de Gelida, o un taller de maquetisme basat en el reciclatge.

Tota la programació de la Funifira es pot consultar al web funifira.wordpress.com.

També et pot interessar

Comentaris