El Passatge de Sant Antoni de Calafell serà una rambla

29/10/2019 - 12:00h

Ja han començat les obres, amb una inversió de més de mig milió d’euros

Aquest mes d’octubre han començat les obres de remodelació de l’actual Passatge de Sant Antoni, al barri de la Platja de Calafell, que, amb aquesta actuació, es convertirà en una nova rambla.

El nou vial tindrà quinze metres d’amplada, la meitat de la qual serà de vorera. I en el tram comprès entre l’avinguda Mossèn Jaume Soler i el carrer Vilamar, l’actuació anirà a càrrec dels promotors que faran una promoció immobiliària, d’acord amb el pla general vigent.

Segons el consistori calafellenc, la nova rambla està cridada a esdevenir una entrada important a la façana marítima del municipi, ja que enllaçarà l’estació de ferrocarril de Calafell amb el Passeig Marítim. El carrer canviarà properament la seva denominació i passarà a anomenar-se rambla Antoni Artigas, dedicada a l’empresari i promotor turístic que va traspassar fa uns pocs anys.

El nou nom del vial va ser aprovat, via una moció, al ple de l’Ajuntament de Calafell del passat febrer i està fent la seva tramitació administrativa.

Pel que fa al tram entre Vilamar i el Passeig Marítim serà remodelat més endavant per l’Ajuntament de Calafell. Aquest tram correspon al jardí i la casa que fa cantonada amb el Passeig Marítim. Aquí s’hi farà una plaça i l’habitatge, que està catalogat i ja és de propietat municipal, serà restaurada per donar-li algun ús.

El conjunt de la intervenció té un cost de 535.000 euros. El tram assumit pels promotors costarà uns 300.000 euros. Aquesta actuació ajudarà a rehabilitar el sector est del nucli de la Platja de Calafell, que presenta un espai públic deteriorat.

En els darrers anys s’ha fet una important inversió al Passatge de Sant Antoni, però ha estat centrada en el subsòl, on s’ha construït una nova canalització i bombament d’aigües residuals, que va substituir l’existent fins llavors al carrer Sant Pere.

També et pot interessar

Comentaris