El cas de les multes de zona blava anul·lades a Calafell arribarà a judici

Una imatge d’una zona blava de Calafell (Foto: Ajuntament de Calafell).
Avatar
23/10/2019 - 12:11h

Un jutge del Vendrell incrimina l’exregidor de Seguretat Ciutadana Francisco Clavero per un delicte de prevaricació

El jutjat de primera instància i instrucció número 5 del Vendrell ha dictat acte d’obertura de judici oral en el cas de les multes de zona blava anul·lades durant el mandat 2011-2015 a Calafell.

El jutge considera que d’aquells fets “n’apareix com a criminalment responsable Francisco Clavero Sanz”, que era el regidor de Seguretat Ciutadana en aquella època, i afegeix que “poden ser incardinats en el tipus de prevaricació”.

Segons ha fet públic l’Ajuntament de Calafell, el jutge que investiga aquest cas ordena, a més, que se’n doni part a la fiscalia i les altres parts acusadores personades perquè formulin escrit d’acusació. L’Ajuntament de Calafell ja ha avançat que es personarà com a acusació també per malversació de fons públics, a més de prevaricació, per tal d’aconseguir el rescabalament del perjudici econòmic causat a les arques municipals.

Les multes estan més que prescrites i són incobrables, però el consistori creu que la reparació del dany es pot exigir a qui el va causar.

El jutge ha arxivat les actuacions referides a dos comandaments de la Policia local que havien estat imputats en aquest procediment.

Multes anul·lades a regidors i familiars

En el període 2011-2015 es van arribar a anul·lar unes 800 sancions de la zona blava de Calafell. El jutjat, però, se centra en 400 dels expedients cancel·lats, que afectaven regidors de l’equip de govern de llavors i familiars seus.

Francisco Clavero s’hauria “perdonat” ell mateix 196 multes, a més d’unes quantes desenes als seus familiars directes i a les empreses en les quals treballaven.

PUBLICITAT

El jutge considera que les cancel·lacions no estan motivades i rebutja els al·legats presentats per Clavero en la seva declaració. L’exregidor va argumentar que les multes eren perdonades a vehicles de polítics o funcionaris que estaven exercint funcions oficials. I també que hi havia problemes endèmics de circulació a Calafell que havien causat “una pressió extremadament rigorosa” en temes d’estacionament, davant la qual era aconsellable revisar alguns expedients dictats en base a tal pressió.

Tant Clavero com altres regidors i familiars seus van declarar també que els cotxes multats ho eren del nucli familiar i que s’usaven indistintament.

En canvi, l’acte judicial afirma que les funcions oficials no estan acreditades, ni l’ús d’altres vehicles familiars per a tals funcions. Tampoc les raons de mobilitat general al·legades. Ans al contrari, diu que es tracta sempre de multes cancel·lades a polítics i familiars seus, sense que siguin vàlides les raons al·legades.

També et pot interessar

Comentaris