El Vendrell aprova unes ordenances congelades amb l’excepció de l’IBI i la taxa de la brossa

El regidor d’Hisenda i l’alcalde del Vendrell, Baltasar Santos i Kenneth Martínez, abans de reprendre’s el ple d’aquest dilluns després d’un recés en una sessió municipal que es va allargar prop de 7 hores.
Ricard Vinyals
22/10/2019 - 19:09h

L’acord es va prendre amb el vot favorable del govern i en contra de tota l’oposició

El ple de l’Ajuntament del Vendrell va aprovar provisionalment aquest dilluns les ordenances fiscals per al proper exercici 2020. L’acord es va prendre amb els vots a favor dels 11 membres de l’equip de govern (PSC, Cs i AVP-FIC) i en contra de tota l’oposició (Som Poble-ERC, Junts x Vendrell, Primàries Catalunya i Podem El Vendrell).

Com ja vam apuntar fa uns dies, els impostos i taxes municipals de la capital del Baix Penedès per a l’any que ve es mantenen congelades, si bé amb dues excepcions destacables. D’una banda, en l’Impost de Béns Immobles (IBI), que es manté de manera generalitzada però que pot augmentar fins a un 50% per a aquells grans tenidors propietaris de pisos buits per incentivar que els posin al mercat de lloguer a un preu assequible; i, de l’altra, l’augment previst d’un 10% el la taxa de neteja viària i recollida d’escombraries, per adequar millor la recaptació al cost dels serveis mancomunats de recollida, transport i tractament de residus i de deixalleria comarcal.

Des del govern es defensa que, atès que no es tocava des del 2014, l’increment del preu d’aquesta taxa suposa un augment anual mitjà de l’1,8% des d’aleshores.

Tota la informació detallada es pot consultar aquí.

Des de l’oposició es va criticar que l’augment real de la pressió fiscal seria d’un 2%, cosa que va negar el regidor d’Hisenda, Baltasar Santos; i es va defensar que una major recaptació econòmica serviria, defensen els grups de l’oposició, per pagar l’augment del cost del govern municipal -amb més membres i amb més regidors a dedicació exclusiva que en l’anterior mandat-.

Altres crítiques de l’oposició van ser, per exemple, que la taxa d’escombraries no serveixi ben bé per donar un servei adequat i, per exemple, que veïns d’urbanitzacions amb serveis deficitaris com Mas Borràs o Coto del Rey hagin de pagar un IBI per serveis que no reben correctament.

Altres qüestions de temàtica econòmica

D’altra banda, el ple del Vendrell va aprovar aquest dilluns altres punts de temàtica econòmica.

Així, per exemple, va donar llum verda inicial a l’expedient de modificació de crèdits 02P/2019 per destinar un romanent de la liquidació del 2018 de 3,28 milions d’euros a amortització i liquidació de crèdits i per pagar despeses pendents del 2018. El punt va quedar aprovat per 11 vots a favor (govern) i 10 abstencions (oposició).

PUBLICITAT

I també es van ratificar els acords del ple del Consell Comarcal del Baix Penedès sobre la incorporació de dos annexs al conveni únic referent al servei de recollida porta a porta comercial a la franja costanera del Vendrell i al servei de lloguer de camions per a la recollida d’escombraries, que s’haurà de renovar perquè els vehicles actuals han quedat obsolets.

També et pot interessar

Comentaris