“La família estem en xoc”

Mònica Ramoneda, cosina de Raül Romeva
14/10/2019 - 10:33h

La cosina de Raül Romeva, la vilafranquina Mònica Ramoneda, apunta que Romeva continua veient la presó “com una eina política”

Pocs minuts després de conèixer la sentència contra els líders independentistes empresonats, el 3d8 s’ha posat en contacte amb la cosina de Raül Romeva, la vilafranquina Mònica Ramoneda, que ha afirmat que la família està “en xoc”.

Ramoneda reconeix que ja s’imaginaven que la sentència seria dura, però que no és fins que s’ha confirmat que s’han adonat de la realitat. La família de Romeva, però, assegura que “qualsevol sentència que no fos l’absolució seria injusta” i explica que Romeva sempre els deia que no hi pensessin “perquè la condemna seria injusta igualment, fos d’1 any o de 10”.

La cosina de Romeva comenta que els presos tenien moltes ganes que sortís la sentència per sortir d’una situació de provisionalitat “sobretot per començar a comptar el temps per poder accedir a permisos i concessions per bona conducta, per exemple” i perquè, així, “ja es poden anar preparant els recursos que presentaran per portar el cas a Europa”.

La ciutadania ara hem de dictar la nostra sentència, però amb el cap fred i una mirada llarga, sense deixar-nos portar per la venjança i sense temor

Mònica Ramoneda, cosina de Raül Romeva

Finalment Mònica Ramoneda recorda que Romeva sempre ha considerat la presó “com una eina política” i que el que vol és que sigui la ciutadania qui també “dictem la sentència però amb el cap fred i una mirada llarga, sense deixar-nos portar per la venjança i sense temor perquè la condemna el que busca és generar por”.

També et pot interessar

Comentaris