Primeres mesures a Calafell contra les ocupacions d’habitatges conflictives

Avatar
10/10/2019 - 06:00h

L’Ajuntament comença a anul·lar les punxades il·legals a la xarxa municipal d’aigües

L’Ajuntament de Calafell ha començat a anul·lar punxades il·legals a la xarxa municipal d’aigües en aquells habitatges que han estat ocupats de manera conflictiva.

Segons informa el consistori calafellenc, aquesta és una mesura adreçada a combatre les ocupacions conflictives i de ‘cara dura’, com són les “vacacionals”. L’acció ha començat a dos dels carrers de la part alta del nucli de Segur de Calafell -Marca Hispànica i Comte Gómez de Orbaneja-, on s’havien detectat uns 30 casos d’ocupacions d’aquesta tipologia i que res té a veure amb la necessitat de les persones més vulnerables que entren il·legalment a un habitatge buit.

Aquestes actuacions per part de l’Ajuntament de Calafell continuaran en els propers dies i setmanes, perquè l’administració local assegura que hi ha un centenar de casos inspeccionats i comprovats. I, a més, se sospita que els casos d’ocupació conflictiva, sobretot les anomenades “vacacionals”, poden arribar a ser unes 300.

Els operaris del servei d’aigües que duen a terme les actuacions per anul·lar les punxades a la xarxa d’aigües van acompanys de la Policia Local de Calafell i treballen amb un llistat confeccionat creuant dades de consums i conflictivitat dels ocupants, amb el criteri diferencial de si són usuaris dels serveis socials o no.

El tinent d’alcalde d’Ecologia Urbana i Seguretat de l’Ajuntament de Calafell, Aaron Marcos, explica que “estem parlant d’ocupacions que es fan per tenir una casa de cap de setmana o estiueig. I s’identifiquen fàcilment per un consum exagerat d’aigua, perquè és gent que buida i omple la piscina contínuament”.

Marcos ha afegit que “això no té res a veure amb l’ocupació per necessitat, ni amb les persones que es troben en situació vulnerable i que ja estan en el circuit dels serveis socials per poder sortir-se’n”.

PUBLICITAT

Les punxades s’anul·laran no des del comptador, perquè és fàcil de reenganxar, sinó des de la conducció general del carrer. En concret, es bloqueja l’escomesa d’aigua, fins i tot amb formigó, perquè sigui molt difícil tornar a punxar.

“L’Ajuntament no pot fer fora ningú, això ho ha de fer el jutjat. Però podem posar-ho difícil als caradures i desanimar-los a venir a ocupar al nostre municipi”, conclou el regidor Aaron Marcos.

També et pot interessar

Comentaris