Una visita teatralitzada al castell de Sant Martí, plat fort del Sarroca Medieval

07/10/2019 - 14:52h

L’advocat Gonzalo Boye, l’activista Joan “Bonanit” i el martinenc Francesc Puche rebran el segell Pere III el Cerimoniós

El conjunt monumental de Sant Martí Sarroca es vestirà de gala per rebre aquest cap de setmana un any més els visitants d’arreu que vulguin gaudir de les activitats de la fira Sarroca Medieval. A dalt de La Roca s’hi podrà accedir a peu i també amb un trenet, que sortirà des de l’avinguda del Castell del nucli urbà.

Tant el dissabte 12 com el diumenge 13, els visitants podran passejar i comprar pel Mercat Medieval: el mercadal cristià i la citel·la sarraïna. La fira comptarà amb moneda pròpia que es podrà bescanviar al punt d’informació.

Actuacions itinerants

També hi haurà actuacions itinerants al llarg del recinte, a càrrec de la companyia de músics medievals Taraska, la companyia de joglars i malabars Malaboig i el Faquir Testa. Els més menuts trobaran antigues atraccions medievals i l’actuació de Ponça, la remeiera, com a conta-contes. Durant tot el dissabte, es rostirà al mig de la plaça un porc sencer, que es podrà degustar a la nit.

Un dels punts forts serà la visita teatralitzada al castell. Caldrà inscriure’s prèviament al punt d’informació. Durant la visita, centrada entre el període medieval i la Guerra de Successió, es podrà veure la Reina Sibil·la de Fortià i antics oficis medievals. També es parlarà de la resistència de Sant Martí Sarroca a l’exèrcit borbònic i es mostraran oficis del segle XVIII (elaboració de sabó, fer la bugada, elaboració de bales de plom, etc.).

Homenatges

Des de fa un parell d’anys, es lliura el segell Pere III el Cerimoniós (una reproducció del segell reial existent a l’Acta de la Cort General de Catalunya del 19 de desembre de 1359, on hi ha la primera referència de l’existència de la Generalitat de Catalunya), a una destacada personalitat local que hagi destacat pels seus valors culturals i en favor de la societat. Enguany s’homenatjarà serà el martinenc Francesc Puche i Escofet, per la seva trajectòria en el món educatiu (va ser coordinador pedagògic a l’Escola Pia de Sarrià, director a l’Escola Pia de Sitges i Regidor d’Ensenyament) i per la seva vinculació al teixit associatiu local (Coral Sarroca Nova, Societat El Centre…). Per primera vegada, però, també es lliuraran segells a dues personalitats més enllà de l’àmbit local, com són l’advocat Gonzalo Boye i l’activista Joan “Bonanit”, per la seva persistència i compromís en voler transmetre un missatge d’optimisme davant del conflicte del Procés. L’acte tindrà lloc el diumenge 13, a la 1 del migdia. Els horaris de Sarroca Medieval seran el dissabte d’11 a 23 hores i el diumenge de 10 a 20 hores.

També et pot interessar

Comentaris