La Fira de Santa Teresa del Vendrell tindrà en compte les persones hipersensibles al soroll

Rubén Gràcia, Mariluz Ramírez i Salvador Rodríguez.
02/10/2019 - 14:31h

Una prova pilot per fer el certamen en silenci dues hores i una mostra solidària amb els animals, dues de les novetats del certamen

La Fira de Santa Teresa del Vendrell incorporarà aquest any una prova pilot per donar l’oportunitat a les persones hipersensibles al soroll de poder gaudir amb comoditat del certamen i, a més, tindrà una secció dedicada a la solidaritat amb els animals.

Aquestes són dues de les novetats de la fira multisectorial de cada mes d’octubre a la capital del Baix Penedès i que han donat a conèixer en roda de premsa aquest dimecres al migdia a l’Ajuntament del Vendrell els nous regidors de Fires i Mercats, Mariluz Ramírez i Comerç, Rubén Gràcia, a més del president del Centre d’Iniciatives i Turisme (CIT) del Vendrell, Salvador Rodríguez.

La Fira de Santa Teresa 2019 tindrà lloc de l’11 al 13 d’octubre, principalment amb estands multisectorials a la Rambla del Vendrell, a més de la secció dedicada a la gastronomia -que aquest any amplia espai a la mateixa rambla-; l’habitual sector de l’automoció amb una dotzena d’expositors de concessionaris de primeres marques i un de maquinària agrícola -a l’aparcament del Pèlag-; la Fira d’Abans al carrer del Dr.Robert, la Fira Handmade (‘fet a mà’) a la plaça Nova i el carrer dels Cafès reconvertit per tres dies en el ‘carrer de l’Art’.

L’horari del certamen serà divendres 11, de 17 a 22h, i el cap de setmana, dies 12 i 13, de 10 a 14 i de 17 a 22h. Com cada any, la Fira de Santa Teresa inclourà activitats lúdiques paral·leles, com mostres del folklore popular tradicional i l’exhibició castellera de diumenge al migdia, amb les colles dels Nens del Vendrell, Joves Xiquets de Valls i Colla Jove dels Xiquets de Tarragona.

Fira en silenci

Pel que fa a les novetats de la Fira de Santa Teresa del 2019, l’Ajuntament del Vendrell ha volgut tenir una iniciativa en favor de les persones amb hipersensibilitat acústica. És per això que divendres 11, de 18 a 20h, “tota la fira es farà en silenci”, ha apuntat la regidora vendrellenca de Fires i Mercats. Això inclourà les atraccions lúdiques ubicades a la zona del Camp d’Esports, que aturaran l’habitual música d’ambient i els missatges per megafonia. Les atraccions funcionaran cada tarda, a partir de les 17.30h.

Mariluz Ramírez ha dit també que, si la prova té èxit, la proposta per la qual no hi ha hagut una demanda prèvia del col·lectiu de persones a qui va adreçat i del que no hi ha dades estadístiques al municipi “ha vingut per quedar-se”. Això vol dir que es podrà traslladar a altres activitats populars similars.

Promoció del benestar animal

I una altra novetat serà la ubicació de carpes solidàries amb els animals, a la plaça del Tívoli i que comptarà amb l’exposició de la feina de diverses associacions dedicades al benestar dels animals. Serà una bona oportunitat perquè les persones interessades en l’adopció d’una mascota s’hi acostin, es destaca des de l’organització de la fira vendrellenca.

“Cada vegada són més les persones sensibilitzades en l’entorn de la protecció animal i esperem la col·laboració de tots amb les associacions que estaran presents en aquest nou espai”, apunta al programa oficial de la Fira la regidora Mariluz Ramírez, titular també de l’àrea municipal de Protecció i Convivència Animal.

D’altra banda, una altra de les propostes de la Fira de Santa Teresa d’enguany és la segona edició de la desfilada de moda organitzada pel CIT, amb la participació de 12 botigues de la vila i que canvia d’ubicació. Així, el certamen es farà com a acte previ de la Fira aquest dissabte, dia 5, a la Rambla (20.30h) en comptes de la plaça Nova, que l’any passat va quedar petit per acollir el nombrós públic que va aplegar la proposta.

També serà destacable la Fira Foc, la segona edició de la Mostra de Bestiari de Foc del Vendrell. Es farà a la plaça Vella, diumenge 13, a les 17h. Totes les bèsties faran una encesa de lluïment a les 20h.

Quant a la vessant musical de la Fira de Santa Teresa, divendres 11 actuaran la formació Djangolé a la Fira d’Abans i Muy Stone a la Rambla (20h), a més de Ready to Rock a la Rambla (22h).

L’endemà hi haurà vermuts musicals a càrrec de Rock & Bolo discomòbil a la Rambla (de 13 a 15h) i tocarà al mateix escenari el Maria Jacobs Trio (20h) i la Bellvei Jazz Band (22h), mentre que Upuntú, Arnau Griso i Dj Radio Esventada ho faran a partir de les 23h, però en aquest cas a la Rambla Josep Cañas i Cañas.

I diumenge 13 es repetirà al migdia la proposta dels vermuts musicals.

I, finalment, val a dir que l’Ajuntament del Vendrell aprofitarà el seu estand institucional per donar a conèixer els primers detalls al voltant del fet que el municipi esdevingui en dos mesos la Capital de la Cultura Catalana 2020.

La Fira de Santa Teresa del Vendrell és des de fa temps un referent en els certamens firals d’arreu de Catalunya, atès que la seva història es remunta a 175 anys enrere.

També et pot interessar

Comentaris