El projecte de voluntariat lector EVA354 crea la figura del convidat

02/10/2019 - 09:37h

S’obren les portes a les persones que vulguin participar en alguna de les sessions de lectura en veu alta

Sumar veus inquietes a l’equip de persones habituals de l’EVA354; aquest és l’objectiu de la creació de la figura del convidat; obrir les portes als qui no poden formar part del grup de voluntariat constant però volen participar a una, dues, tres o esporàdicament, en alguna de les sessions de lectures en veu alta. Des de fa prop de sis anys, el voluntariat de l’EVA354 llegeix en veu alta a persones que, pels motius que sigui, tenen dificultats per fer-ho elles mateixes. Aquest és l’objectiu del projecte; apropar la literatura i els continguts dels llibres anant a llegir a residències, casals d’avis, domicilis particulars o allà on se’n fa demanda. Una experiència que suposa, també,
un apropament persona i un gaudi del plaer de la lectura i el llenguatge. Si bé hi ha un equip de persones en actiu que asissteix habitualment a les sessions, l’EVA354 fa ara aquesta crida a persones que vulguin participar-hi de tant en tant o un dia de manera puntual.

Llegir en veu alta és un exercici molt gratificant a nivell cognitiu i emocional, tant pel que llegeix com pel que escolta. El plaer que desencadena aquest exercici i la companyonia que se’n deriva acostuma a crear l’ambient adequat per generar debats i també per aproximar-se a noves realitats; la lletra llegida és una eina fantàstica en aquest sentit. Amb la figura del convidat, l’EVA354 buscat també sumar noves tessitures, entonacions, ritmes de veu i gustos lectors diferents.

Les properes sessions d’Eva354 seran el dimecres dia 2 a les 16.30h a la residència Inglada Via de Vilafrnaca i a les 18h a Sant Quintí de Mediona; l’endemà dijous 3 a les 11.30h a Torrelavit, dissabte 5 d’octubre a les 12h a La Fontsanta (Castell de Subirats), dimarts 8 d’octubre a les 16.15h al Centre de dia del carrer Peguera de Vilafranca, dilluns 21 d’octubre a les 16.30h a la residència Mare Ràfols, també de Vilafrnaca, i, ja al novembre, el dia 6 a Sant Quintí de Mediona, a les 17.30h, i el dijous dia 7 a les 11.30h a Torrelavit.
Les persones que s’hi vulguin sumar, tant com a voluntàries habituals com tots aquells que vulguin anar-hi de manera puntual algun dia, poden posar-se en contacte amb la coordinadora del volutnariat lector a través del correu lectures@enveualta.com o al telèfon 654 469 939 (Montse).

També et pot interessar

Comentaris