Llorenç acull la 29a Trobada de Grups Amateurs de Teatre de Catalunya

Fragment del cartell, obra de Pau Sonet
25/09/2019 - 21:00h

Organitzada pel Centre, serà aquest cap de setmana i preveu la participació de 213 persones de 34 elencs del país

El Centre de Llorenç del Penedès acull aquest cap de setmana la 29a Trobada de Grups Amateurs de Teatre de Catalunya on està previst que hi participin 213 persones de 34 elencs catalans. Aquesta és una trobada que habitualment l’organitza una coordinadora territorial i la del Baix Penedès ja l’havia organitzat els anys 1997 i 1992, la primera va passar per diferents poblacions de la comarca i la segona es va fer a Calafell.

Enguany, s’organitza des del Grup de Teatre del Centre de Llorenç del Penedès a petició expressa de la junta de la federació pel fet que el del Centre va ser el grup de teatre de Joan Figueras (membre de la junta i impulsor de la coordinadora del Baix Penedès, mort l’estiu del 2015) i del Josep Rafecas, president de la Federació de Grups Amateurs de Teatre de Catalunya fins a la seva mort el desembre passat.

Planificació de la trobada

Sota el lema “El teatre dóna joc a la vida”, la trobada s’iniciarà dissabte a 2/4 de 4 de la tarda amb la recollida d’acreditacions de tots els grups i el lliurament del material corresponent. Mitja hora més tard, i després de la benvinguda, es farà una visita a l’exposició “El Centre, 130 anys fent teatre 1889-2019” i una ruta per diversos indrets del poble: La Cumprativa, estudi de la pintora M. Teresa Baltasar, Ajuntament de Llorenç, castell de Llorenç, nucli antic i església. Val a dir que en alguns d’aquests indrets es faran esquetxos i lectures teatrals, a càrrec dels grups de teatre de la Cumprativa i del Centre de Llorenç del Penedès.

El diumenge començarà, a les 10 del matí, amb la representació de diferents escenes del musical “Un violinista a la teulada”, a càrrec del grup de teatre del Centre. A partir de les 11 es faran passejades amb carros des de la Rambla fins al Celler Cooperatiu on tot seguit, per grups, es farà una visita guiada al Celler de la Cooperativa Agrícola i Secció de Crèdit. Pels volts de la una del migdia i pels carrers i places del poble es farà l’actuació conjunta dels diversos grups folklòrics de Llorenç. Així, davant del Celler hi actuaran els gegants i capgrossos; a la plaça Immaculada ho faran els falcons; als Jardins d’Oriol Martorell el ball de bastons petits; a la rambla Marinada els diables i drac i, davant del Centre el ball de bastons grans. La trobada s’acabarà amb un vermut popular, a les 2 del migdia, per tots els participants a la trobada i els grups folklòrics i un acte protocol·lari posarà punt final a la trobada.

També et pot interessar

Comentaris