El Vendrell penalitzarà els bancs que tinguin pisos buits

Kenneth Martínez ha fet balanç dels 100 primers dies de govern al Vendrell.
24/09/2019 - 18:26h

El consistori preveu aprovar un increment de l’IBI per incentivar que les entitats posin els immobles al mercat de lloguer

L’Ajuntament del Vendrell preveu aprovar en la sessió de ple ordinària del proper mes d’octubre les ordenances fiscals per a l’exercici del 2020 i l’alcalde, Kenneth Martínez, ha anunciat aquest dimarts la novetat de la imposició d’un recàrrec en l’impost de l’IBI per a aquells grans tenedors d’habitatge domèstic. Això vol dir majoritàriament les entitats bancàries propietàries de pisos buits.

Els immobles que faci més de 2 anys que no estan ocupats tindran aquest recàrrec.

L’alcalde del Vendrell ha fet aquest anunci en la roda de premsa convocada per fer balanç dels 100 primers dies de govern municipal en el mandat 2019/2023. Amb l’increment de l’impost de béns immobles per als bancs que no lloguin els pisos buits, tot i que el percentatge concret d’aquest increment de l’IBI i les condicions per considerar a quants immobles se’ls podrà aplicar el recàrrec no es farà públic fins la setmana que ve, el govern vendrellenc busca animar principalment els bancs perquè posin aquests pisos al mercat de lloguer.

Si hi ha més pisos al mercat, l’Ajuntament del Vendrell creu que ajudarà a reduir els preu dels lloguers. I, a més, el consistori també remarca que els pisos buits impliquen en moltes ocasions problemàtiques derivades de les ocupacions il·legals.

Establertes les bases de la legislatura, segons l’alcalde

L’alcalde del Vendrell també ha remarcat durant el seu balanç dels primers 100 dies de govern que “hem establert les bases per a un govern estable i de progrés i que té unes prioritats clares i capacitat de resolució de problemes”.

Així, per exemple, Kenneth Martínez, ha parlat que el seu equip treballarà en aquest mandat per a la inclusió i cohesió social i territorial del municipi, la millora dels serveis públics i una transformació urbana de carrers i places. En aquest sentit, l’alcalde ha citat la millora urbanística que durant tot l’any que ve es farà al centre de Coma-ruga, amb fons europeus FEDER; i la millora de tot l’entorn comercial del carrer Doctor Robert.

Però Martínez també ha apuntat la necessitat d’afrontar un nou Pla d’Ordenació Urbanística Municipal (POUM), la implantació de mesures per lluitar contra el canvi climàtic i les de combatre qualsevol tipus de discriminació social.

Kenneth Martínez, a més, ha parlat de l’actualització pendent de molts serveis públics, com el de la neteja viària per augmentar i millorar l’eficiència d’un servei que va caducar l’any 2016; i ha volgut posar en relleu l’aposta del govern del Vendrell per a nous cicles formatius i la recent posada en marxa de l’institut-escola al Botafoc.

Finalment, l’alcalde del Vendrell ha destacat que en els primers 100 dies al capdavant de l’administració local ja s’han millorat condicions laborals del treballadors públics i que s’està treballant per a una major transparència i qualitat en la comunicació del consistori, la qual implicarà la renovació del web de l’Ajuntament.

També et pot interessar

Comentaris