El ple del Vendrell debatrà sobre la neteja viària, les víctimes del nazisme i els presos polítics

Els regidors Christian Soriano i Baltasar Santos davant d’una nova imatge corporativa per a rodes de premsa a l’Ajuntament del Vendrell.
22/09/2019 - 14:00h

Són alguns dels temes de la sessió municipal d’aquest dilluns en què s’estrenaran les regidores Mar Galeano i Bárbara Peris

L’Ajuntament del Vendrell celebrarà aquest dilluns a la tarda, a les 18h, la segona sessió ordinària de la legislatura. L’ordre del dia està marcat per temes que tenen relació directa amb la constitució del mateix ple i també sobre el funcionament intern del consistori, a més de diverses propostes presentades pels grups de l’oposició.

Segons que han explicat prèviament en roda de premsa el regidor portaveu, Christian Soriano, i el titular de Recursos Humans i Hisenda, Baltasar Santos, entre d’altres temes destacarà la presa de posessió de les noves regidores Mar Galeano (Junts pel Vendrell) i Bárbara Peris (Associació Veïnal de les Platges i Urbanitzacions), en substitució d’Eva Serramià i Severiano M.Galván, respectivament; una millora en el servei del transport públic, que preveu passar a fixe la línia 22 de busos que inicialment anava al barri del Francàs a partir de la demanda dels usuaris; i el reconeixement d’un crèdit de 76.162,19 euros per al pagament de factures no incloses prèviament en el conveni de Transports.

Soriano i Santos també han comentat que el període de pagament als proveïdors del consistori s’ha anat reduint i ara es troba al voltant dels 30 dies que marca la llei; i que s’aprovarà una proposta perquè aquelles persones contractades per a projectes puntuals pel consistori també gaudeixin d’avantatges com els treballadors del consitori a ple dret.

Mocions

I pel que fa a propostes de l’oposició, el PSC preveu aprovar la creació d’una taula sobre la pobresa energètica, com li demana Som Poble-ERC-AM; el ple també debatrà la proposta de Som Poble-ERC per determinar quin és el model més eficient i sostenible pel servei de neteja viària i platges, actualment prorrogat i pendent de readjudicar, donat el cas; i del mateix grup d’esquerres també es preveu aprovar una proposta pel reconeixement i la restitució de la memòria dels vendrellencs deportats als camps d’extermini nazis.

Quant a propostes de Primàries Catalunya, el ple debatrà la convocatòria d’un concurs artístic per tal de donar una nova imatge als murs de la riera de la Bisbal; una petició perquè al Vendrell es faci una campanya de promoció d’actituds cíviques i una darrera per exigir l’alliberament dels presos i preses polítics catalans.

Finalment, al ple vendrellenc d’aquest dilluns es debatrà una proposta de Podem El Vendrell per al foment de la mobilitat personal en condicions de màxima seguretat per a usuaris i vianants, i la redacció d’una normativa per als vehicles de mobilitat personal.

També et pot interessar

Comentaris