Els Verds guanyen el pols a la Vella per Sant Fèlix

30/08/2019 - 16:53h

La Jove completa el 3 i 4d9f el 9d8 i el pd8fm; la Vella el 4d9sf (c), la td8sf, el 5d9f i el pilar de 6; la Joves la td8sf i els Verds el 3d10fm (c), el 3d9fa, la td9fm i el pd8fm

Vilafranca ha estat aquest divendres de festa grossa amb la diada de Sant Fèlix, on enguany han participat els Castellers de Vilafranca, la Colla Vella dels Xiquets de Valls, la Colla Jove Xiquets de Valls i la Colla Jove de Tarragona, que enguany ha substituït als Minyons de Terrassa.

Cal destacar que ha estat una diada on els principals protagonistes, a banda dels 9 castells de gamma extra que s’han vist, han estat els intents desmuntats ja que se n’han vist un total de set: un de la Jove de Tarragona, un de la Vella, tres de la Joves de Valls i dos dels verds.

Els de Vilafranca han sortit més que contents de la diada ja que, tenint en compte la puntuació actual oficial del Concurs de Castells, s’han posat per davant de la Colla Vella, amb un total de 9.650 punts, 400 més que els vallencs.

En primera ronda la Colla Jove de Tarragona ha intentat el 4d9 amb folre i agulla, que ha quedat en intent ja que s’ha trencat en carregar l’estructura del quatre; seguidament la Colla Vella -després d’un peu desmuntat- ha carregat el 4d9 sense folre, un castell que mai se’ls havia quedat en carregat durant aquesta diada ja que en anys anteriors l’havien completat en 4 ocasions i n’havien fet un intent.

En tercer lloc ha estat el torn de la Colla Joves Xiquets de Valls, que arribava a Sant Fèlix amb només un castell de gamma extra descarregat, però que l’ha compensat completant una gran torre de vuit sense folre, que ha pujat a la primera.

3d10fm dels Castellers de Vilafranca

Finalment els Castellers de Vilafranca han tancat la ronda de Sant Fèlix carregant el 3d10fm, una construcció que havien descarregat el 30 d’agost dels últims tres anys, encara que en aquesta ocasió no ha pogut ser i només li han pogut fer l’aleta. S’ha de tenir en compte que els verds s’han vist obligats a canviar l’acotxadora i l’enxaneta en l’últim moment, quan la construcció ja era pràcticament tota dalt per indecisió de la canalla que pujava en primera opció.

En segona ronda, la Jove de Tarragona ha plantat el 9d8 amb tres enxanetes i la Colla Vella ha completat la td8sf, la segona que descarreguen a Vilafranca . La primera va ser el mes d’agost de l’any passat a la plaça de la Vila durant la diada d’aniversari dels Castellers de Vilafranca.

Seguidament s’ha vist un intent desmuntat d’un castell que mai abans s’havia provat per Sant Fèlix: el tres de nou sense folre, a mans de la Colla Joves Xiquets de Valls.

3d9sf de la Joves de Valls

Amb una plaça totalment en silenci, la construcció ha pujat segura però la canalla ha baixat quan els sisens ja estaven col·locats i, encara que no ha anat més enllà, la plaça ha sabut agrair l’intent amb un fort aplaudiment.

Després ha estat el torn dels Castellers de Vilafranca, que han fet un intent desmuntat de tres de nou amb agulla, que han baixat quan s’ha començat a complicat per la part superior i quan el quart del pilar ja era dins el tres.

Td8sf de la Colla Vella

Seguidament ha vingut un altre intent desmuntat, en aquesta ocasió de 5d9f de la Colla Vella que ha donat pas a un altre intent de l’inèdit 3d9 sense folre de la Joves de Valls, que han arribat a Vilafranca amb ganes de ser els primers a fer-li l’aleta, però no ha pogut ser i la construcció s’ha trencat pocs segons abans de ser carregada. El públic, de nou, ha agraït la gesta als vallencs amb un fort aplaudiment.

Després de gairebé tres hores de diada, els Castellers de Vilafranca han repetit el tres de nou amb folre i agulla, que en aquesta ocasió han descarregat i han celebrat com feia temps que no celebraven un castell ja que s’ha de tenir en compte que tot el pilar té una alineació renovada.

Intent desmuntat de 3d10fm de la Jove de Tarragona

Acte seguit, la Jove de Tarragona ha tret una marxa i ha competat el 3d9f, la Colla Vella ha descarregat un treballadíssim 5d9f i la Joves de Valls ha fet un intent desmuntat de 3d9f.

Els verds han tirat amunt a la segona el 4d9sf, un altre dels seus objectius d’aquesta temporada, però la canalla no ho ha vist clar i al final ha quedat en intent desmuntat. En cinquena ronda la Jove de Tarragona ha completat el 4d9f, la Joves de Valls ha fet un intent desmuntat de 3d9f i els Castellers de Vilafranca ha completat una nova td9fm.

Finalment la Jove de Tarragona ha completat el pd8fm i els Castellers de Vilafranca també han descarregat el primer pd8fm de l’any, cosa que els ha fet tancar la diada de Sant Fèlix totalment eufòrics.

Pd8fm dels Castellers de Vilafranca

També et pot interessar

Comentaris