Veïns del Tancat rebutgen que el mercat no sedentari sigui en diumenge

Una imatge de la Rambla Josep Cañas del Vendrell.
23/08/2019 - 11:25h

Aquesta és la proposta que ha fet l’Ajuntament del Vendrell per a un mercat setmanal a la rambla Josep Cañas

L’Associació de Veïns (AVV)del Tancat III del Vendrell ha volgut mostrar públicament el seu desacord amb la possibilitat que el mercat setmanal no sedentari que l’Ajuntament del Vendrell proposa d’implantar al barri, concretament a la Rambla Josep Cañas, es faci en diumenge.

L’associació veïnal recorda que quan va plantejar la proposta inicial de fer un mercat setmanal al barri del Tancat ja va deixar clar que aquest hauria de ser qualsevol dia entre el dilluns i el dissabte, “perquè nosaltres enteníem que fer-ho en qualsevol d’aquest dies seria un impuls per al comerç del barri”, diu el portaveu de l’entitat, Antonio Garcia Leal.

Així assegura que ho van entendre els 17 comerços que, juntament amb 850 particulars de la zona, van participar en una recollida de signatures per donar suport a aquesta proposta.

Després d’un primer procés de participació ciutadana emmarcat en el procés de redacció de la futura Ordenança municipal reguladora dels mercats no sedentaris al municipi, l’Ajuntament de Vendrell va anunciar el mes de juliol passat que quan es faci efectiu el mercat serà els diumenges. “Des de la nostra associació estem totalment en contra que es faci en diumenge, perquè això no és una bona solució per al comerç del barri”, diu Antonio García, que hi va intervenir per expressar-se en aquest sentit a la part final del ple municipal celebrat el 5 d’agost.

L’alcalde, Kenneth Martínez, va argumentar de la seva banda que el fet de triar el diumenge per fer aquest nou mercat setmanal al Vendrell és perquè el Tancat és una zona amb força trànsit sobretot per l’activitat escolar dels dies laborables i que, a més, no hauria de coincidir amb la celebració del mercat setmanal dels dissabtes.

Martínez va fer saber als veïns del Tancat que encara s’està en el període d’aŀlegacions de la futura ordenança i que, per tant, “vostès, només faltaria, estan en el seu dret, igual que qualsevol altre ciutadà, d’aportar les al·legacions que creguin convenient” per a la proposta.

Segons Antonio Garcia, l’Ajuntament del Vendrell ha pres la seva decisió sense consultar-ho prèviament amb els veïns del Tancat i “tot i que va ser la nostra associació la que va impulsar la proposta al barri a través de la recollida de signatures”.

“Nosaltres creiem que com a mínim ho podien haver parlat amb la nostra associació i entenem que és un menyspreu per a nosaltres no tenir en compte la nostra opinió”. Com li va suggerir l’alcalde al ple, Antonio Garcia ha avançat que presentarà al·legacions al respecte.

També et pot interessar

Comentaris