El sexisme també surt de festa

22/08/2019 - 18:16h

En marxa un programa de formació sobre violència sexista a responsables de barres, balls, colles castelleres i Falcons

L’Ajuntament de Vilafranca ha presentat algunes mesures que ha tirat endavant enguany per intentar evitar les agressions sexistes durant la festa major i per donar a conèixer el protocol contra les agressions sexistes i LGTBIfòbiques que s’ha aprovat al municipi.

Així, a banda dels cinc punts liles que s’instal·laran durant les nits de festa i el telèfon 664 848 133, habilitat 24 hores, una de les novetats d’enguany és l’impuls d’un programa de formació sobre violència sexista als responsables de les barres, als balls, a les colles castelleres i als Falcons, dividit en tres sessions, que s’ha realitzat aquesta setmana. Hi han participat tots els balls, els responsables de les cinc barres, la Jove de Vilafranca, els Xicots i els Falcons.

Durant les sessions, dirigides per la sociòloga Ivet Oriols del Col·lectiu Noctàmbuls, es van abordar diferents temes amb la voluntat que fossin unes jornades molt obertes i participades. “El que vull és que em digueu què és per vosaltres la violència sexista i què podeu fer des del vostre col·lectiu per prevenir-la”, va dir Oriols en la seva primera intervenció. A més, donava eines per saber quin protocol s’havia de seguir si l’agressió ja s’havia produït.

Durant les formacions es va parlar de la relació entre agressions i alcohol, de masclisme, de la societat patriarcal i de com és d’important l’educació per fomentar uns valors lliures de masclisme. També es va parlar del paper dels mitjans de comunicació i tots els participants van donar la seva visió sobre què consideraven que és una agressió sexual i què no, entre moltes altres activitats.

L’objectiu bàsic era posar sobre la taula que el sexisme també surt de festa i donar totes les eines possibles per intentar evitar-lo.

També et pot interessar

Comentaris