Un vermut, el regal de la festa major de Vilafranca

21/08/2019 - 10:37h

El programa s’ha reconvertit en un receptari fantàstic de la “més típica”

Un vermut és el regal d’aquest any que acompanya el programa de la festa major de Vilafranca. El vermut va en una ampolla retolada amb el logo de la “més típica” d’enguany que es pot reciclar i aprofitar per un futur per posar-hi suc, aigua o vi.

Els cinc administradors brindant per un bon inici de la Capta

Els administradors n’han fet 1.600 exemplars i a la bossa de paper, a banda del vermut i el programa també hi va el programa dels concerts de la banda, el programa de mà i l’Estampa de Sant Fèlix, obra de Marc Sadurní. El preu de venda serà com els darrers anys de 30 euros més la voluntat.

L’estudi de Ladyssenyadora ha creat un programa amb un receptari folkloricofantàstic festamajorenc on cada ball està relacionat amb un àpat. El drac, per exemple, l’han esquarterat i s’han identificat les parts que són més menjívoles, una botifarra amb seques amb els Figuetaires, un brou de relíquies o caldo fosc amb Sant Fèlix o una sopa de nans.

La capta ha arrencat al punt de 2/4 de 10 del matí des de la plaça de la vila amb l’encesa dels cinc voladors que han encès els cinc administradors. Durant tot el dia d’avui i de demà dijous els dministradors, els coŀlaboradors i les setrilleres passaran pels carrers del Centre i es visitarà el Casal de la Gent Gran del carrer Peguera i el Centre de Dia Àgora. A la tarda d’aquest dimecres, de 19 a 20.30h s’instaŀlaran les parades a quatre barris, on es faran diverses activitats. Al barri de Sant Julià (plaça de la Sardana), hi haurà l’Àliga i els Nans, i es farà una xocolatada i un taller de manualitats. Al barri del Molí d’en Rovira (plaça Vilanova) hi haurà el Drac, Gegants i Falcons, i les activitats que s’hi faran seran el “Dibuixa i pinta la teva festa major” i berenar per a tothom. Al barri del Poble Nou (parc del Tívoli) hi haurà els Capgrossos i les Cotonines i s’instal·laran inflables infantils. I al barri del Centre (plaça de la Vila) hi haurà els Cercolets i les Panderetes i es faran tallers de la festa major.

Per dijous, el segon dia de Capta. Al matí, de 9.30 a 13h, es visitaran les residències Inglada Via, Mare Ràfols, Ricard Fortuny, Hospital Comarcal de l’Alt Penedès i Llar d’Avis de UEBE (Residència Josefina Mata). També hi haurà la parada a la plaça de la Vila. A la tarda, de 18 a 20.30 es visitaran quatre barris de la vila. A la Barceloneta-Sant Magí (carrer Barba i Roca) hi haurà el Drac, els Gegants, el Ball Pla i els Panderos, i es faran tallers de manualitats. Al barri de les Clotes hi seran els Nans, Capgrossos, Figuetaires i Bastoners, i l’activitat serà un berenar de fruita. Al barri de l’Espirall hi haurà les Gitanes, Àliga Gran i petita i es farà una xocolatada popular. Finalment, al barri de la Girada hi seran les Cotoninens, el Ball de Serrallonga i els Pastorets, i es farà un taller de manualitats.

També et pot interessar

Comentaris