Mig centenar d’actes ompliran de vida Vilafranca abans de festa major

El grup Huntza tocarà el dia 28 a la rambla de Sant Francesc de Vilafranca
Judit Benages
19/08/2019 - 15:46h

Activitats infantils, concerts, assaigs castellers i la trobada de vilafranquins que viuen fora de Catalunya, entre els principals reclams

Falten uns dies per a Sant Fèlix i, per tant, encara queda una mica per donar l’inici oficial a la festa major de Vilafranca, cosa que passarà dijous a les 12 del migdia amb la tronada.

Però, per anar obrint boca, els administradors han organitzat un bon grapat d’activitats prèvies a la més típica, més enllà de la Novena i Cant dels Goigs a Sant Fèlix que es faran cada dia a les 20.45 a la basílica de Santa Maria. També cada tarda, de 18h a 20.30h, a la plaça de la Vila hi haurà parada de festa major per poder comprar tot el marxandatge.

Així, aquest divendres dia 23 d’agost, de 9h a 21h, hi ha la Marató de Donació de Sang al Casal i, durant tot el dia, a la rambla Sant Francesc, la fira Fora Estocs organitzada pel Centre Vila. A les 18h, a Cal Noi Noi, festa infantil. A les 19h, a la rambla de Sant Francesc, espectacle infantil amb Ballaclown i, a les 19.30h, església de Sant Francesc, concert coral amb el Cor DaCapo: Correspondències.

També a les 19.30h, al Fòrum Berger Balaguer, inauguració de l’exposició “Canano. Sintetitzant Essències-El món màgic de la Música” i, a les 20h, a Vinseum, inauguració de la mostra “Mercader-Miret: l’ofici d’artista”.
Després dels Goigs, a la plaça Jaume I, sardana groga i a les 21h, a la plaça de la Sardana, classes de balls de saló. Avui al vespre també hi haurà assaigs de les colles castelleres.

La Jove de Vilafranca assajarà a la plaça de la Constitució, els Xicots a Cal Noi Noi i els Castellers de Vilafranca a Cal Figarot. A les 00h, a Cal Noi-Noi, festa amb PD Parpels i DJ Patata.
Penjada d’estelades

Dissabte dia 24, d’11 a 13.30h i de 19.30h a 21.30h, a la porta lateral de Santa Maria, presentació del número de la loteria de Nadal (que es repetirà a les 21.30h) i, a partir de les 11.30h, al parc de Sant Julià, Vermut Music Festival.

A les 16.30h, al Centre Agrícola, 59è Torneig d’Escacs de partides ràpides i, a les 17h, a la plaça Jaume I, taller d’estampació de mocadors. De 18 a 20h, a la plaça de la Vila, parada de la festa major i, de 18h a 19.30h, a la plaça Sant Joan, diada prèvia de festa major. A les 18h, a la plaça Jaume I, Fira d’Entitats i, a les 19h, al camí de Pacs, itinerari entre vinyes.

També aquest dissabte, a les 19.30h a la plaça de la Vila, concert i ballada de swing amb Erwyin Seerutton Swing Trio. A les 20h, a la capella de Sant Joan, inauguració de Firart.

A partir de les 22.45, a la plaça Jaume I, concert amb Pupil·les i, a les 00h, tradicional penjada d’estelades a la basílica de Santa Maria. A continuació, també a la plaça Jaume I, concert amb Crim, Fundación Tony Manero i Format C.

Dimarts, ‘De Vilafranca al món’
Diumenge també hi haurà força activitat prefestamajorenca. Així, el dia començarà a les 9h, a les Caves Mascaró, amb una trobada d’Intercanvi de Plaques de Cava. D’11 a 14h, a la rambla de Nostra Senyora, jocs de taula al carrer i, a les 11h, a les 13h, a les 17h i a les 19h, visita teatralitzada a Can Trabal. A les 19h, a la rambla de Sant Francesc, Patinada. Dilluns 26 a les 18h, a la biblioteca Torres i Bages, hora del conte amb On és el drac? A les 19h, al cinema Kubrick, celebració dels 25 anys del cinema amb el concert de l’orquestra Los Angeles Philharmonic.

A les 20h, al Palau Baltà, concurs de composició per a gralles i, a partir de les 21h, assaig general dels Falcons de Vilafranca al Palau Baltà i de la Jove de Vilafranca a la plaça de la Constitució.

PUBLICITAT

Dimarts, de 19h a 22h, al claustre de Sant Francesc, s’hi durà a terme una de les activitats noves d’enguany, titulada ‘De Vilafranca al món’, amb la qual els administradors pretenen fer una gran trobada de vilafranquins que viuen fora de Catalunya i que tornen per festa major. Tots els diners recaptats amb la venda de les consumicions aniran a parar a un projecte solidari. També dimarts, a les 19h, visita guiada a Cal Figarot i, a partir de les 21.30h, a la plaça de la Vila, assaig general dels Castellers de Vilafranca i, a Cal Noi Noi, assaig dels Xicots.

Dimecres, el pregó
Finalment dimecres, dia 28, a les 18h, als jardins de Cal Figarot, berenar de veterans i bateig casteller. A les 18h, a la plaça de l’Oli, obertura de la Barraca i actuació del Mag Aizipi.

A les 19h, a la plaça de la Vila, Swing Jam i, a les 19h, a les escales de la basílica de Santa Maria, Músics per la Llibertat. A les 19.30h, a la plaça de l’Oli, concert amb Marina Sampé i, a les 21h, a la mateixa plaça, sopar popular. A les 21.30h, després de la Novena i Cant dels Goigs, pregó a càrrec del pallasso Anskari.

A les 21.30h, inauguració de les carpes de la rambla i a les 23h, a la plaça de l’Oli, concert amb Winnie de Punk, Panallet i La Verga Records. Finalment, a la rambla de Sant Francesc, concert amb el grup basc Huntza i a la 1.45, concert amb l’Orquestra Di-versiones.

També et pot interessar

Comentaris