Voluntaris s’agrupen per netejar zones brutes del Vendrell

Una de les batudes per netejar la riera de la Bisbal al seu pas pel Vendrell. (Foto: Àlex González)
14/08/2019 - 19:15h

Aquest divendres hi ha convocat un acte contra el canvi climàtic

Al municipi del Vendrell ha sorgit de manera força espontània una iniciativa ambiental que consisteix en un grup de persones que, sense tenir cap vincle amb cap entitat ni partit polític concret, han decidit dur a terme pel seu compte actuacions per netejar la riera de la Bisbal al seu pas pel centre de la capital del Baix Penedès.

S’organitzen a través de les xarxes socials i fins i tot compten amb un grup propi a la xarxa Facebook. Un dels seus impulsors, Àlex González, ha explicat al 3d8 que la iniciativa va començar dilluns dia 5 d’agost, i dijous 8, per exemple, ja va comptar amb més d’una desena de veïns voluntaris i conscienciats en la neteja de la llera de la riera de la Bisbal.

A més, la intenció del grup és ampliar el seu radi d’acció, per exemple, amb la neteja de les platges del litoral vendrellenc, la zona de la Masia Blanca de Coma-ruga o els laterals de la carretera N-340. I tot just dissabte també van participar en una de les habituals batudes per netejar de burilles la platja de Calafell.

Recogida de plástico (El Vendrell)
El grup creat a Facebook es diu Recogida de plástico (El Vendrell) i en el moment de tancar aquesta edició s’acostava als 200 membres associats. “No busquem cap benefici econòmic, simplement volem mantenir el Vendrell net”, explica Álex González, que també comenta que els primers participants en aquesta iniciativa ecològica al Vendrell s’han trobat en les seves batudes “molts papers, plàstics, petards de la revetlla de Sant Joan, llaunes, medicaments i fins i tot brossa que algú tira des dels balcons” dels edificis del Vendrell que són a tocar de la riera de la Bisbal.

A banda de mantenir el contacte a través de Facebook, aquest grup amb sensibilitat ecològica té obert un grup de WhatsApp per facilitar la coordinació a l’hora de convocar les accions de neteja. Les persones que hi estiguin interessades poden contactar amb el grup a través de Facebook i els administradors corresponents agregaran el número de telèfon al del WhatsApp.

Acte contra el canvi climàtic

D’altra banda, l’Associació de Veïns (AVV) del nucli marítim de Sant Salvador del Vendrell ha decidit organitzar per aquest divendres, a les 20h, un acte reivindicatiu i de consciència ecològica per combatre el canvi climàtic.

L’origen d’aquesta iniciativa és un comentari d’un infant que va sentir parlar de la nena sueca Greta Thunberg, estudiant i activista que cada divendres organitza un acte per alertar sobre l’escalfament global del planeta i que, de mica en mica, ha anat rebent milers de mostres de suport d’arreu del món.

L’activitat d’aquest vespre a Sant Salvador començarà amb una concentració contra el canvi climàtic que es farà al pont de la Riera del mateix nucli marítim. Tot seguit, els participants es dirigiran a peu fins a la zona de l’Auditori Pau Casals, on es llegirà un manifest per aturar el canvi climàtic.

L’acte promogut per l’AVV de Sant Salvador compta, entre d’altres suports, amb la participació de l’excantant dels Lax’n’Busto Pemi Fortuny. Precisament Fortuny cantarà alguna cançó al final de l’acte, acompanyat d’algun dels seus excompanys de grup i en el marc d’altres actuacions musicals i de caire cultural que s’hi preveuen. En aquest sentit, l’activitat de conscienciació ecològica comptarà, per exemple, amb la participació d’algun grup de batucada.

També et pot interessar

Comentaris