45 artistes i més de mil obres, la proposta de Firart per aquest any

Administradors i organitzadors de Firart brindant per un bon Firart
14/08/2019 - 18:54h

L’autoservei de pintura tindrà un component solidari amb la venda de litografies a benefici de la Fundació Pasqual Maragall

La 32a edició de Firart escalfa motors amb la presentació que se n’ha fet aquesta setmana a Caves Nadal. L’autoservei de pintura, que organitzen Petit Format SL i els administradors de la festa major de Vilafranca, se celebrarà del 24 d’agost a l’1 de setembre a la capella de Sant Joan i enguany oferirà més de mil obres de 45 artistes, 11 dels quals hi participen per primera vegada. Seguint la línia dels últims anys, cada artista aportarà una vintena d’obres que es vendran a preus que osciŀlaran entre els 50 i 175 euros. Cadascun dels pintors també aportarà 5 obres de gran format que es posaran a la venda a partir de 300 euros. En aquest sentit, Ramon Nadal, de Petit Format, va ressaltar que la voluntat dels organitzadors continua sent
la de “renovar l’oferta”, malgrat que sempre hi ha una sèrie de pintors que ja són històrics per a ells.

Premi Nadal Corpinnat

Per 26è any consecutiu Caves Nadal convoca el premi Nadal Corpinnat, que atorgarà tres premis en metàl·lic de 600, 400 i 300 euros, respectivament, als tres quadres que el jurat determini millors. Aquest jurat el presidirà, un any més, el periodista i crític d’art Josep Maria Cadena, a qui acompanyaran Vinyet Panyella, recentment nomenada presidenta del Consell Nacional de la Cultura i de les Arts de Catalunya, David Ribas, pintor riudebitllenc que durant molts anys ha participat a Firart, i la crítica d’art Montse Juvé.

La subhasta serà el diumenge dia 1 de setembre, a les 18.30 al pati de l’escola Estalella Graells. El preu de sortida de les obres serà de 180 euros i hi haurà una ronda de repesca a 200 euros. Hi entraran totes les obres excepte les tres guanyadores del Premi Nadal Corpinnat, i l’artista que obtingui amb la seva obra la major recaptació s’endurà de premi un Smartbox gentilesa de Panda Viatges.

Nova iniciativa

Una de les novetats d’aquest any serà l’exposició paraŀlela a la mateixa capella d’artistes històrics que malgrat no participar enguany a Firart ho han fet en altres edicions. Noms com Esteve Reixach, Lluís Maria Güell o Vives Fierro també portaran obra seva per poder ser adquirida.
L’altra novetat serà la col·laboració de Firart amb la iniciativa engegada des de Serveis Mèdics Penedès amb la venda de dues litografies dels pintors Fuentetaja i Vives Fierro. L’import que s’obtingui de la seva venda anirà destinat íntegrament a la Fundació Paqual Maragall en la seva lluita contra l’Alzheimer, una iniciativa que des de principis d’any ja porta recaptats 17.000 euros, va explicar el doctor Josep Pañella, impulsor de la iniciativa.

Finalment, i després de desitjar una bona festa major als administradors i destacar el creixement de la qualitat de les obres que any rere any s’exposen a Firart, Xavier Nadal va voler incidir d’una banda en les bones expectatives per la verema que està a punt d’iniciar-se, i de l’altra va mostrar la seva opinió al voltant del preu del raïm: “Cal respectar la cadena de valor, des del viticultor fins al celler. La clau de l’èxit o de la grandesa d’una denominació d’origen o d’un gran vi gira al voltant de la retribució, i penso que en aquest sentit s’està retrocedint. S’està fent una regressió molt important i s’està entrant en una situació crítica que s’hauria de revertir d’alguna manera, però sobretot amb diàleg”.
En nom dels administradors, Guillem Codorniu va destacar la importància de Firart, que potencia l’art dels pintors penedesencs, els quals, a més, donen la millor de les seves obres per aconseguir la màxima aportació a la més típica, i tot gràcies a la subhasta.

Sorteig d’un viatge de tres nits a Roma

Com ja és habitual a Firart des de fa uns anys, l’agència vilafranquina Panda Viatges, ubicada a la plaça Llorens i Barba, número 2, coŀlabora un any més amb l’autoservei sortejant un viatge per a dues persones, aquest any a Roma, per als clients de Firart que adquireixin una obra. Per participar-hi caldrà omplir una butlleta que es donarà en el moment de la compra.

15 empreses col·laboren amb Firart

Enguany, les empreses que col·laboren amb Firart, ja sigui comprant obra amb caràcter de mecenatge o contribuint amb la seva feina a la posada en marxa de l’autoservei són Nadal Corpinnat, Jounou, Rius i Rius, La Granja, Cafès Novell, Vinagreries Penedès, Panda Viatges, Taller de marcs Jaume I, Serveis Mèdics Penedès, Ford Nicolàs, Pere Ventura, Pellissa Ràfols, Nou Data, Cales de Pacs i El 3 de Vuit.

Estel Solé dirigirà la subhasta

L’encarregada de conduir la subhasta del dia 1 de setembre serà enguany Estel Solé, que ha treballat en cinema, teatre i televisió. Dramaturga, poeta i traductora, Solé és coneguda pel seu paper a la sèrie ‘La Riera’ de TV3, i actualment escriu al Suplement ‘Araplay’ del diari ‘Ara’ i també coordina una secció setmanal titulada ‘No ho sé’ a l’emissora RAC1.

Inauguració i horaris de l’autoservei

La inauguració de Firart serà el dissabte, dia 24 d’agost, a les 20 hores, a la mateixa capella de Sant Joan. Els horaris de l’autoservei de pintura d’aquest any seran els matins de 12 a 14 hores i les tardes de 19 a 22 hores. La subhasta tindrà lloc el diumenge 1 de setembre al pati de l’Escola Estalella Graells, l’emplaçament habitual d’aquest acte, a partir de les 18.30 hores.

També et pot interessar

Comentaris