Llorenç del Penedès celebra la festa major

Imatge d’arxiu de la tradicional exhibició castellera dels Aficionats de Llorenç. (Foto: Fèlix Miró)
Avatar
08/08/2019 - 20:19h

Inclou diverses activitats tradicionals, teatre i música

Un any més, pel 10 d’agost (Sant Llorenç) arriba la festa major de Llorenç del Penedès. Avui dijous, al vespre, al carrer Francesc Macià ja es començarà a respirar la festa major amb el Gran Sopar Popular de Festa Major que en la seva III edició s’ha consolidat com un acte de gran participació per donar la benvinguda a les festes. S’hi preveuen uns 600 comensals.

Demà divendres, dia de la vigília, després de les completes i el cant dels goigs a Sant Llorenç començarà la cercavila pels carrers del poble amb la participació de tots els grups folcklòrics de Llorenç i finalitzarà amb la ballada a la Plaça e la Vila. A la nit començarà el correfoc i seguidament els versots i carretillada.

En acabar, al carrer Francesc Macià es faran els castells dels aficionats locals, un dels actes més singulars i especials. Nens, joves i grans pertanyents a altres colles castelleres o no faran castells cadascú amb la seva camisa. I, seguidament, un cop acabats els pilars, al mateix carrer es farà la tradicional sindriada popular on es repartiran milers de quilos d’aquesta fruita per a tots els presents. I per finalitzar el concert de l’empalmada amb el grup 7 de rock i l’orquestra de la Mitjanit.

Dissabte, dia 10 d’agost, començarà ben d’hora amb les matinades dels grallers, la tronada dels diables i la bastonada del grup de ball de bastons. I al migdia hi haurà ballada de sardanes a la plaça Immaculada amb la Principal de la Bisbal, que també protagonitzarà el concert de Festa Major. Abans, però, es farà l’obra de teatre ‘Criatures’ a La Cumprativa.

I pel que fa a diumenge, es faran el castells amb les colles dels Nens del Vendrell, la Colla Jove dels Xiquets de Tarragona i la Colla Joves Xiquets de Valls. Enguany els castells es realitzaran al carrer Francesc Macià, davant de l’antic Ajuntament (al mateix lloc dels castells aficionats). I a la nit es podrà gaudir del teatre musical “Bruna”, a les noves instal·lacions del Centre.

Es pot consultar el programa d’actes complert clicant aquí.

També et pot interessar

Comentaris