Carles Campuzano presenta avui el seu llibre “Reimaginem la independència”

25/07/2019 - 10:36h

El polític defensa que han de ser els catalans els que han de decidir el seu futur polític, però que caldrà arribar a un acord amb l’Estat

L’exdiputat i portaveu del PDeCAT al Congrés dels Diputats, Carles Campuzano (Barcelona, 1964), presentarà aquest dijous, a dos quarts de vuit del vespre i a l’Escorxador, el seu darrer llibre Reimaginem la independència (Catarata, 2019) en el qual reflexiona sobre  com donar continuïtat al procés polític engegat a Catalunya a partir tant dels resultats del referèndum de l’1 d’octubre de 2017 com de la repressió posterior desfermada per l’Estat espanyol. L’acte serà presentat pel periodista i empresari, Guillem Carol, i hi intervindrà l’alcalde de Vilafranca, Pere Regull, qui serà l’encarregat de fer la glossa del llibre.

Carles Campuzano, que es defineix com a independentista de tota la vida, considera que han de ser els catalans els qui han de decidir el futur polític de Catalunya, però també remarca que hi ha línies que l’independentisme ha de tenir en compte per aconseguir el seu objectiu, com ara el context global i les necessitats socials. En aquest sentit, Campuzano considera que la independència no és una finalitat en ella mateixa sinó l’instrument que ha de permetre els catalans disposar de la sobirania suficient per endegar polítiques que donin respostes als problemes de la societat catalana.

L’acord com a via de solució

Convençut que en el context actual, les sobiranies sempre són compartides i no absolutes, l’exdiputat defensa l’acord com a via de solució de l’actual conflicte plantejat entre Catalunya i l’Estat espanyol. En aquest sentit, Campuzano considera que el procés català ha posat a prova la qualitat de la democràcia espanyola i que la resposta donada –en forma de processos judicials, presons injustificades de líders socials i polítics i l’exili de personalitats polítiques catalanes- evidencia que l’Estat espanyol no ha estat a l’altura del repte que se li plantejava des de Catalunya. Així i tot, l’autor de Reimaginem la independència considera que cal metabolitzar en forma de propostes la profunda indignació que la reacció de l’Estat espanyol ha provocat per tal de continuar avançant com a país.

Carles Campuzano és tot un veterà de la política, tota vegada que amb tot just 23 anys va ser elegit regidor de l’Ajuntament de Vilanova i la Geltrú, ciutat en la qual resideix des de 1969. A partir d’aquí i sempre en les files de l’entorn convergent, Campuzano va anar assumint responsabilitats orgàniques al si de les JNC i de CDC, alhora que es convertia en diputat del Parlament de Catalunya –a la legislatura 1992-1996- i fer el salt, l’any 1996, al Congrés dels Diputats de Madrid, càrrec per al qual ha estat reelegit en diverses ocasions fins que a les eleccions d’aquest any va decidir abandonar la política activa.

També et pot interessar

Comentaris