Proposta per millorar l’accés a la Ciutadella de Calafell

18/07/2019 - 19:30h

L’Ajuntament espera la resposta de la Generalitat a l’avantprojecte sobre la conversió de la carretera C-31 en travessia urbana

L’Ajuntament de Calafell està a l’espera de la resposta de la Generalitat de Catalunya sobre l’avantprojecte de millora per convertir la carretera C-31 al seu pas pel municipi en una mena de travessia urbana, entre el nucli del Poble i el límit amb el terme municipal de Cunit, la qual cosa donaria peu a un canvi substancial als accessos al recinte de la Ciutadella Ibèrica de Calafell.

Les visites a aquest important element patrimonial calafellenc han anat minvant els últims anys i l’alcalde de Calafell, Ramon Ferré, ho atribueix precisament a la dificultat d’accedir al recinte. “Aquest mandat volem millorar l’accés a la Ciutadella, on s’han reprès les excavacions arqueològiques després de 10 anys”, ha dit l’alcalde calafellenc, que remarca que, tanmateix, han pujat els visitants del Castell de la Santa Creu del nucli del poble.

“Hem arreglat els carrers del voltant i a la gent li agrada pujar-hi”, ha argumentat en aquest sentit Ramon Ferré.

Travessia urbana real
Ferré ha explicat al 3d8 que “aprofitant que hi havia un projecte per millorar la seguretat a la C-31 per part de la Generalitat, li hem posat damunt la taula un projecte per convertir-la realment en una travessia urbana. Això vol dir que hi hagi voreres a banda i banda, un carril bici i que hi hagi més arbrat” a tot el tram de la carretera C-31 a Calafell.

“Els hem donat un avantprojecte fet i estem esperant que ens diguin què fan, si el tiren endavant o no”, ha continuat explicant Ramon Ferré, que ha afegit: “En funció del que decideixi la Generalitat, l’Ajuntament de Calafell ens hi abocarem, perquè entenem que és una millora important i també apostem per aquesta millora”.

El motiu és perquè, segons destaca també l’alcalde de Calafell, es tracta d’una reconversió de carretera a via urbana que “canviaria la fisonomia de la C-31 i perquè, a més, canvia el concepte en passar de ser una carretera, que no deixa de ser una barrera, a una travessia urbana, que és el que nosaltres estem reivindicant perquè darrere d’això hi ha la gratuïtat dels peatges de l’autopista C-32”.

“Aquí és on realment estem pressionant”, continua Ferré, “perquè es faci la travessia urbana que ens permetria millorar moltíssim l’accés a la Ciutadella Ibèrica i, fins i tot, recuperar un element patrimonial que tenim just davant, com és la Bòvila de Bellmar”.

“Per tant, donaríem un millor accés a dos espais arqueològics importants i que tenim catalogats, i això milloraria moltíssim el nostre atractiu cultural”, ha conclòs l’alcalde de Calafell.

També et pot interessar

Comentaris