L’ampliació de l’illa de vianants del Vendrell començarà després de la Fira

Imatge actual del carrer del Dr.Robert, al centre històric del Vendrell i amb una lona que informa de les obres pendents.
Avatar
15/07/2019 - 19:56h

El pressupost de l’obra és d’1,2 milions d’euros i la Diputació de Tarragona subvenciona el 61%

L’Ajuntament del Vendrell ha instal·lat una lona informativa sobre la data d’inici de les obres d’ampliació de l’illa de vianants al carrer del Doctor Robert, la qual ha quedat ubicada a la cantonada de l’edifici de Correus, i dilluns 22 de juliol, a les 20.30 h, a l’Escola Municipal de Música Pau Casals (EMMPAC) tindrà lloc una reunió informativa dirigida als veïns i comerciants de la zona afectada, per tal d’informar-los sobre el nou traçat del cablejat elèctric i la tramitació de les autoritzacions particulars per l’ús de façana per a la seva instal·lació.

Actualment, l’Ajuntament del Vendrell està desenvolupant el procés de licitació del contracte dels serveis de la direcció facultativa de les obres i la coordinació de seguretat i salut en fase d’execució de les obres. Es preveu que el mes de setembre s’hagi finalitzat el procés i es coneguin els professionals encarregats de dur a terme els treballs.

El període d’execució de les actuacions s’allargarà entre 7 i 8 mesos, i la previsió és que després de la Fira de Santa Teresa de mitjans del mes d’octubre es puguin iniciar.

L’alcalde del Vendrell, Kenneth Martínez, ha explicat que “amb una transformació profunda d’aquest entorn del centre de la vila es vol crear un nou eix veïnal i comercial que ajudi a dinamitzar i a fer més atractiu el comerç del Vendrell”.

Descripció de les actuacions
L’objecte de la present obra, la qual s’ha anat retardant uns mesos sobre el que es preveia inicialment, és la reordenació i millora dels carrers Dr. Robert, Prat de la Riba (entre el mateix carrer Dr. Robert i la Rambla), Sant Magí (entre els carrers Dr. Robert i Nord) i del mateix carrer Nord (en el tram entre els carrers de Sant Magí i de la Pagesia Catalana). En concret, es preveu la renovació total dels paviments, serveis urbans, senyalització i mobiliari urbà.

Amb aquesta actuació, l’Ajuntament del Vendrell ampliarà l’àrea de peatonalització del centre urbà, com a estratègia de dinamització i potenciació de la seva àrea comercial.

PUBLICITAT

En data del 13 de maig de 2019, es va aprovar per sessió de Junta de Govern Local l’adjudicació del contracte d’obres compreses en aquest projecte constructiu de reordenació i millora del carrer Dr.Robert i carrers adjacents del municipi del Vendrell, a l’empresa Artifex Infraestructuras, sl. L’import total del contracte és de 1.256.443,43 euros, IVA inclòs.

Suport de la Diputació
La Diputació de Tarragona va aprovar, el 14 de juny passat, la concessió d’una subvenció nominativa a favor de l’Ajuntament del Vendrell per aquesta actuació urbanística, xifrada en 620.000 euros.

El projecte ja comptava amb una subvenció anterior atorgada també per la Diputació de Tarragona, en aquest cas de 150.000 euros corresponents al Pla d’Acció Municipal (PAM) de l’ens provincial per a l’exercici del 2017. Així les coses, les dues subvencions que sumen 770.000 euros representen un 61% del preu adjudicat. La resta del finançament va a càrrec de fons propis de l’Ajuntament del Vendrell.

També et pot interessar

Comentaris