Som Energia promou la instal·lació de plaques fotovoltaiques al Penedès

14/07/2019 - 18:06h

La cooperativa preveu coŀlocar els pròxims mesos un centenar d’instaŀlacions d’energia solar en habitatges unifamiliars

Augmentar l’autoproducció d’energia renovable a nivell ciutadà és clau per aconseguir que la lluita contra el canvi climàtic tingui efectes reals. Aquesta és la premissa amb què Som Energia (una cooperativa que ja compta amb més de 58.000 socis a tot l’Estat) ha posat en marxa el projecte Eos Solar, que preveu col·locar un centenar d’instal·lacions fotovoltàiques al territori en els pròxims mesos.

L’entitat té des de fa temps un grup local a la comarca que treballa juntament amb responsables del Baix Llobregat i del Garraf. Inspirant-se en una proposta que es va dur a terme al Vallès, Som Energia va posar sobre la taula la possibilitat d’engegar aquesta proposta, que en només uns dies va rebre gairebé 150 sol·licituds, prous per dur a terme una primera fase de la proposta i plantejar-ne una segona.

De moment, les plaques només s’ubicaran en habitatges unifamiliars de les tres comarques que depenen del grup local de Som Energia (n’hi ha una seixantena repartits per tot Espanya), a l’espera que hi hagi un canvi en la normativa que facilita la seva instal·lació en habitatges plurifamilars. “Aquest gran paquet ens permet oferir una millor relació qualitat-preu”, ha apuntat Xavier Carbonell, membre del grup. El preu per dur a terme aquestes instal·lacions oscil·la entre els 3.915 euros la bàsica monofàsica i els 10.865 la màxima trifàsica . Tota la informació del projecte s’inclou al web somenergia.com.

També et pot interessar

Comentaris