PSC i Junts per Catalunya pacten el govern del CCBP

Representants del PSC i Junts x Cat del CCBP, amb el futur president, Joan Sans, al centre.
Avatar
12/07/2019 - 13:51h

El ple es constituirà dilluns, 15 de juliol, i el presidirà l’alcalde arbocenc, Joan Sans

Els grups comarcals del Partits dels Socialistes de Catalunya (PSC-CP)  i Junts per Catalunya (Junts x Cat) han arribat aquest dijous a un acord de govern al Consell Comarcal del Baix Penedès (CCBP) que atorgarà la presidència del mateix a l’alcalde de l’Arboç, Joan Sans.

Segons s’informa en un comunicat conjunt fet públic aquest divendres, l’acord entre les dues forces polítiques ha arribat després de setmanes de “converses per tal d’establir un full de ruta de la legislatura on l’única prioritat sigui la comarca del Baix Penedès i el progrés de la seva gent”.

“Ambdues formacions considerem que aquest acord és un clar exemple de diàleg i convivència entre sensibilitats polítiques diferents, que té com a únic objectiu millorar els serveis que es presten a les ciutadanes i ciutadans del Baix Penedès, i exigir de la resta d’administracions les inversions que es necessiten per situar la comarca al lloc a on es mereix”, diuen també PSC i Junts x Cat.

Tot seguit reproduïm íntegrament la resta del comunicat:

“L’acord marc a que han arribat les dues formacions té els següents grans punts programàtics:

  1. Potenciar el treball de la Xarxa Comarcal d’Ocupació per millorar les condicions laborals dels habitants del Baix Penedès.
  2. Compartir una estratègia territorial conjunta amb el màxim de consens polític al territori per atraure inversions que ajudin a dinamitzar social i econòmicament el Baix Penedès.
  3. Treballar en xarxa amb d’altres comarques i el conjunt dels municipis per tal de millorar la mobilitat al territori de la comarca del Baix Penedès.
  4. Desenvolupar el turisme, el sector serveis i el desenvolupament de la industria i del coneixement com els grans eixos d’activitat sobre els que  s’ha d’assentar el creixement econòmic del Baix Penedès i la seva gent.
  5. L’augment de la despesa social en beques menjador, transport, i tots aquells serveis i programes que necessita la majoria social al Baix Penedès.
  6. La sostenibilitat i la protecció medi ambiental com a elements transversals sobre els quals s’ha d’implementar les mesures derivades del pla estratègic comarcal.

Des de Junts X Cat i PSC hem valorat conjuntament, de forma positiva, les sinèrgies en les que ambdues formacions hem treballat plegats als darrers anys, i ara, amb una proporció diferent, continuarem treballant donant un nou impuls als projectes estratègics comarcals en el proper mandat 2019-2023, amb l’únic objectiu de col·laborar i treballar pel millor futur col·lectiu del nostre territori i la seva gent”.

PUBLICITAT

El ple de constitució del Consell Comarcal del Baix Penedès per a la legislatura 2019-2023 s’ha convocat per a dilluns que ve, 15 de juliol, a les 12h, a la Vil·la-Museu Pau Casals del Vendrell.

També et pot interessar

Comentaris