Exculpats tres exregidors per sorolls a la zona d’oci nocturn de Calafell

L’Ajuntament de Calafell va instal·lar càmeres de videovigilància a la zona d’oci nocturn. Foto: Aj.Calafell
08/07/2019 - 16:44h

El jutjat del Vendrell arxiva una denúncia presentada per la Fiscalia

La denúncia presentada per la fiscalia contra tres exregidors de l’Ajuntament de Calafell pels sorolls al carrer Monturiol ha estat arxivada provisionalment pel jutjat. Segons recorda l’ajuntament calafellenc, el ministeri públic els acusava d’inactivitat davant la problemàtica del carrer que concentra la principal oferta de lleure nocturn del municipi, però el jutjat considera que no hi ha indicis de delicte en aquest sentit.

En el cas de l’exregidor Rafel Solé, el jutjat considera que les seves competències eren les d’Urbanisme i no les de Medi Ambient i que, per tant, no podia realitzar accions o omissions en l’àmbit del seu càrrec. Pel que fa als dos regidors de Medi Ambient també imputats, Josep Parera i José Antonio Jiménez, el jutge assenyala que no van contravenir lleis protectores del medi ambient, ni van autoritzar activitats irregulars o contràries a la normativa, ni obviar infraccions ni inspeccions obligatòries.

El jutjat ni tan sols observa un perjudici greu per “per a l’equilibri dels sistemes i de la salut, que afecti l’òrbita penal, ni en el cas de virue al propi carrer Monturiol”.

Recurrible
La resolució judicial, no obstant, no és ferma i admet encara recursos. La fiscalia ha anunciat la seva intenció de continuar acusant a Parera i Jiménez, i de desistir en el cas de Solé. Jiménez i Solé van tenir responsabilitats de govern durant el mandat 2011-2015 i Josep Parera, en el període 2015-2019. La fiscalia considera que la presumpta inacció municipal s’hauria produit fins a l’any 2017.

Aquest cas denunciat per la fiscalia per presumptes sorolls al principal carrer que concentra l’oci nocturn al municipi de Calafell es remunta a una denúncia de l’any 2006. Una veïna del carrer Monturiol va guanyar el plet i va aconseguir una indemnització. El jutjat, a més, va requerir l’Ajuntament de Calafell a prendre mesures per controlar el problema dels sorolls. Del presumpte incompliment d’aquest requeriment s’havia derivat la denúncia de la fiscalia.

Tanmateix, al llarg del temps l’Ajuntament de Calafell remarca que ja ha anat aplicant les mesures reclamades. Així, s’ha ampliat la vigilància policial i les inspeccions, s’ha traslladat la competència sancionadora d’infraccions als Mossos d’Esquadra, s’ha instal·lat videovigilància al mateix carrer Monturiol i s’han obert diversos expedients, alguns dels quals han acabat en el tancament definitiu dels locals.

A més, s’han multiplicat les denúncies i les sancions per activitats incíviques a la via pública a la contornia del carrer Monturiol, com són “botellón”, cantar o miccionar al carrer o portar la música del cotxe a un volum molt alt.

També et pot interessar

Comentaris