Sergi Vallès representarà el Penedès a la Comissió de Govern Local de Catalunya

Avatar
08/07/2019 - 16:05h

Una de les primeres feines que se li presenten a aquest ens, amb l’alcalde de Torrelles de Foix com a membre, és la creació de la Comissió d’Urbanisme del Penedès

L’alcalde de Torrelles de Foix, Sergi Vallès, va participar aquest dijous a la sessió de la Comissió de Govern Local de Catalunya. Serà el representant del Penedès a proposta de l’Associació Catalana de Municipis (ACM) en aquest òrgan adscrit al Departament de Presidència, que té com a objectiu fomentar la col·laboració entrela Generalitat i les administracions local.

Una de les iniciatives destacades que es van impulsar en aquesta reunió de la Comissió de Govern Local ha estat l’informe favorable d’un projecte de decret per a la creació de la Comissió Territorial d’Urbanisme del Penedès, una eina que ha de contribuir a desenvolupar la Vegueria Penedès.

PUBLICITAT

Vallès va marcar la posició de l’ACM en aquest punt, tot agraïnt la feina feta pel departament d’urbanisme, però lamentant que arribi tan tard i recordant que, des del 2017, el Penedès compta amb Vegueria i a dia d’avui la Generalitat no ha fet efectiu el desplegament total de tots els instruments per a poder impulsar la demarcació.

Entre les principals funcions de la Comissió de Govern Local hi ha les d’emetre informes sobre avantprojectes de llei i projectes de reglament, elaborar estudis i propostes dels àmbits econòmicofinancer o jurídic, així com donar assistència i assessorament a les corporacions locals, entre d’altres.

També et pot interessar

Comentaris