La Dàmaris més exclusiva

Avatar
05/07/2019 - 07:54h

Per primera vegada, el Vijazz programa un concert infantil a la plaça Jaume I

El jazz és catalogat per molts com una música complicada. Els que l’adoren, però, la consideren un paradís de llibertat. Fins ara, el Banc Sabadell Vijazz només oferia als adults la possibilitat de navegar per l’immens mar de sensacions d’aquest estil musical nascut a Nova Orleans. Enguany, però, la cosa canvia.

L’Acadèmia Tastavins Penedès ha decidit incloure en el programa del festival un espectacle dedicat als més petits de la casa que s’ubicarà al coliseu del jazz vilafranquí: la plaça Jaume I. L’objectiu és aconseguir que els més petits es comencin a familiaritzar amb el jazz.

Per aquesta iniciació jazzística Pere Pons, director del Banc Sabadell Vijazz, ha escollit És l’hora del jazz, un dels projectes de la reconeguda Dàmaris Gelabert. Sota la direcció musical d’Àlex Martínez i amb un grup que compta amb primeres espases del jazz català, Gelabert vol mostrar en aquest espectacle familiar que el llenguatge del jazz –una de les grans passions de Martínez– és l’essència d’algunes de les seves cançons més conegudes.

El concert, que s’ha programat per a diumenge a les 6 de la tarda, repassarà en clau de jazz tot el repertori de Gelabert que, a més, oferirà cançons noves de trinca i un disc que es presentarà en exclusiva al Vijazz. “El principal objectiu és acostar l’estètica i el llenguatge del jazz al públic familiar, sobretot als més petits”, ha explicat l’artista.

Altres propostes

Juntament amb aquest concert infantil, el Vijazz presenta enguany altres activitats complementàries que engreixen el programa d’un festival que cada vegada més aposta per obrir-se a nous públics.

Una de les que repeteix és l’espai Food & Swing Lídia Bosch de la rambla de Sant Francesc, que a més dels habituals food truck, que ofereixen una gran varietat de propostes gastronòmiques, acollirà dissabte a la tarda el concert del grup The Lindy Hoopers Band a partir de les 7 de la tarda. Durant l’espectacle, hi haurà una classe oberta de swing a càrrec de Georgina York.

PUBLICITAT

També et pot interessar

Comentaris