Elles són Jazz

Muriel Grossman
Avatar
05/07/2019 - 07:56h

Les dones tenen cada vegada més protagonisme dins el món del jazz, i al Vijazz tenen des de fa anys un cicle dedicat exclusivament a elles, amb figures de renom

Pere Pons, director artístic del Vijazz, ho va deixar clar a la presentació de l’edició d’enguany: les dones tenen un pes molt important dins el món del jazz. Malgrat que la gran majoria dels grans noms que hi ha escrits en l’altar d’aquest estil musical són homes, el cert és que cada vegada són més les artistes que se situen com un referent en els cercles jazzístics.

Conscients d’aquesta tendència, els Tastavins continuen apostant enguany per organitzar un cicle dins el Vijazz dedicat exclusivament a elles, les dones del jazz. Elles i el jazz és el títol amb què es va batejar aquest conjunt de concerts, que va néixer coincidint amb el desè aniversari del Vijazz. Tres anys després, la proposta està més que consolidada i compta amb artistes de renom dins el panorama del jazz nacional i internacional.

Enguany el màgic claustre de Sant Francesc tornarà a ser l’escenari del cicle, amb Muriel Grossmann obrint el programa. La saxofonista alemanya és considerada una de les jazzwoman més sorprenents i originals de la darrera dècada. A Vilafranca presentarà el seu últim treball, Golden Rule, considerat com un dels discs més brillants de jazz dels darrers temps. El concert serà a les 9 de la nit.

A la mateixa hora, però un dia més tard, actuarà Èlia Bastida acompanyada de Joan Chamorro. Nascuda artísticament a la Sant Andreu Jazz Band, Èlia Bastida farà viatjar els espectadors des del swing dels anys trenta fins a les sonoritats més actuals, passant per Brasil, sempre amb la premissa d’emocionar l’oient. Bastida i Chamorro també actuaran a les 9 del vespre.

PUBLICITAT

L’Elles i el jazz el tancaran diumenge, també a les 9, The Sey Sisters. Amb una agradable fusió de l’ànima gospel i de l’esperit africà, aquestes tres germanes de descendència ghanesa oferiran un espectacle basat en la música que sorgeix per lluitar contra la injustícia, la defensa dels drets humans i l’esperança en el futur.

També et pot interessar

Comentaris