Calafell torna a activar la zona taronja d’aparcament al juliol i a l’agost

03/07/2019 - 11:26h

L’objectiu és garantir la disponibilitat de places lliures durant els dos mesos de més demanda de l’any

Des de l’1 de juliol, Calafell torna a disposar de la zona taronja d’aparcament. A més, la zona blava s’ha modificat. Les novetats i canvis es concentren a les zones de més afluència turística, i volen garantir la disponibilitat i rotació de places.

En el cas de la zona taronja, es repeteix la fórmula engegada l’any passat: horari de nou del matí a nou de la nit i preus diferenciats entre residents sense pàrquing privat, residents amb pàrquing privat i no residents. Les zones on s’aplica la mesura taronja són les properes al passeig marítim, concentrades als seus carrers paral·lels i perpendiculars, tot i que el mateix passeig serà de zona blava.

Quant als preus, per als residents sense plaça d’aparcament privada serà gratuït. Per als residents amb plaça (però que vulguin fer ús de la zona taronja) serà de 0,20 euros l’hora i, per als no residents, el preu per hora ascendirà fins a un euro. A més, els comerciants de la zona taronja podran fer ús de la tarifa de 40 € per temporada, la qual es pot sol·licitar presencialment a les oficines del Servei d’Atenció al Ciutadà de l’Ajuntament de Calafell.

Tarifes

Les dues zones —la blava i la taronja— donen prioritat d’estacionament als residents, que gaudeixen de tarifes més baixes: poden arribar a ser un 80% més barates. Tot i això, les places estan obertes a tots els usuaris. Tothom pot aparcar els vehicles a les zones blava i taronja, prèvia obtenció del comprovant emès pel parquímetre. A més, tots els vehicles elèctrics gaudeixen d’una bonificació del 100% de la quota de pagament d’ambdues zones.

Zona blava

Amb l’arribada del juliol s’amplien les places a la zona blava, que passen de 386 a 739. La majoria de les places d’estiu es troben al passeig marítim i tenen una tarifa de 20 cèntims/hora per als residents i d’un euro/hora per als no residents. El temps de validació màxim serà de 3 hores.

A la Platja de Calafell, l’horari de la zona blava s’ha ampliat fins a les nou del vespre. I al passeig marítim —on a l’hivern no hi ha zona blava—, de l’1 de juliol al 31 d’agost estarà activa de 10 a 14 h i de 17 a 21 h.

També et pot interessar

Comentaris