La Generalitat construirà el vial alternatiu per tractors a la C-15 el 2020

FOTO: Maria Rosa Ferré
17/06/2019 - 12:28h

El Departament de Territori autoritza el pas d’aquests vehicles en època de verema i de sega, però torna a limitar el permís als mesos de treball

Els tractors i altra maquinària agrícola podran circular pel tram de la C-15 comprès entre Igualada i Puigdàlber des del 15 de juny fins al 20 d’octubre. Aquesta mesura excepcional respon a la petició que va realitzar Joves Agricultors i Ramaders de Catalunya a Territori el mes d’abril, donat que “el vial alternatiu continua presentant deficiències que impossibiliten el pas dels vehicles agrícoles”, han explicat des del sindicat.

Representants de JARC van assistir al febrer a una reunió per analitzar el projecte de traçat de l’Eix Diagonal, que inclou les carreteres C-15 i C-37 per adoptar les solucions tècniques necessàries per adequar els vials. L’Administració va convocar una reunió el passat 20 de maig per analitzar certs aspectes del traçat sobre el terreny i presentar un document amb les al·legacions complementàries, que es va registrar una setmana després.

Segons JARC, el Departament de Territori es compromet a donar una resposta sobre aquestes al·legacions a finals del mes de juny i a començar les obres el 2020. La intenció del Departament és desenvolupar el treball en diferents fases per tal de minimitzar les afectacions als usuaris.

JARC vetllarà perquè es compleixin els terminis

JARC valora positivament que per fi s’hagi donat resposta a la reivindicació històrica d’adequació dels vials alternatius de la C-15, amb una postura per part de l’Administració més ferma i concreta.

Jaume Domènech, vicepresident de JARC Barcelona i viticultor de la zona afectada, puntualitzava però que “des de JARC vetllarem perquè es compleixin els terminis previstos i perquè les modificacions es facin correctament pel trànsit de tractors i maquinària agrícola”.

També et pot interessar

Comentaris