Els pactes d’última hora deixen fora dos alcaldes històrics: Lluís Valls i Ramon Riera

Lluïsa Llop, a la fila de sota al centre de la imatge, amb la vara d’alcaldessa
15/06/2019 - 15:28h

A Gelida, Lluïsa Llop serà alcaldessa aquesta legislatura, amb el suport de la CUP, Primàries i Gelida En Comú. A Torrelavit, ERC i VIT deixen Ramon Riera sense l’alcaldia després de 10 anys

Les darreres hores abans del ple d’investidura dels nous alcaldes han estat clau per saber qui governarà en els municipis on no hi ha hagut majories absolutes. Aquest és el cas de Gelida, per exemple, on ahir ERC va fer públic l’acord amb la CUP, Primàries i Gelida en Comú per investir Lluïsa Llop com a nova alcaldessa.

Llop substitueix Lluís Valls en el càrrec, el socialista que els darrers anys ha encapçalat en consistori gelidenc. Valls, que va guanyar les eleccions del 26 de maig en què va obtenir 6 regidors, ha estat superat pels 7 regidors que sumen les forces liderades per la diputada republicana al Parlament de Catalunya.

L’acord de les 4 formacions a Gelida s’ha materialitzat en l’anomenat ‘Acord de Can Pasqual’, que proposa “un model de govern elaborat de forma conjunta”, que es concretarà els pròxims dies.

Relleu a Torrelavit

A qui els pactes també han deixat fora de l’alcaldia és a Ramon Riera, batlle de Torrelavit durant la darrera dècada. L’alcalde de Junts per Torrelavit, que va aconseguir 4 regidors les passades eleccions sent la força més votada al municipi, no ha pogut reeditar el càrrec per l’acord d’ERC amb Veïns Independents de Torrelavit (VIT).

Les dues formacions han mantigut diverses reunions les darreres setmanes, que finalment es van materialitzar ahir al vespre amb la signatura de l’acord entre els dos grups. VIT ho va fer públic al seu Twitter passades les deu de la nit.

Tuit amb el que VIT va fer públic el pacte amb ERC

També et pot interessar

Comentaris