Regull, investit alcalde de Vilafranca amb els vots del PSC

Aquests són els 21 regidors que ocuparan el ple de Vilafranca durant els propers 4 anys
15/06/2019 - 15:31h

Vilafranca ha constituït aquest dissabte el nou consistori on els 21 regidors han pres possessió del seu càrrec i s’ha investit alcalde Pere Regull

Vilafranca ha constituït aquest dissabte al migdia el nou consistori per a la legislatura 2019/2023.

Els 21 regidors han promès (la majoria per imperatiu legal) el seu càrrec amb fidelitat al rei i a la constitució espanyola i l’únic que l’ha jurat ha estat el regidor de Ciutadans Eladio García, una de les vuit cares noves que tindrà a partir d’ara el ple juntament amb Ricard Rafecas (Junts per Vilafranca), Gemma Urgell, Salvador Campamà i Montse Espinosa (ERC), Lourdes Sánchez (PSC) i Noel Viñas i Maria Ramon (CUP). La majoria dels regidors han fet referència a la lluita per la llibertat dels presos polítics catalans, els exiliats i la independència de Catalunya.

Durant la constitució s’ha escollit, tal com ja era previsible, al que ja era alcalde fins ara, Pere Regull (Junts per Vilafranca) com a nou batlle de la capital de l’Alt Penedès amb els vots a favor dels 7 regidors de Junts i els 5 regidors de PSC. Un total de 12 vots a favor, doncs, que li han donat l’alcaldia en primera votació.

En les seves primeres paraules com a alcalde, Pere Regull ha demanat primerament que es retirés una pancarta on s’hi podia llegir ‘el pacte sociovergent és enriure’s de la gent’. Regull ha manifestat respecte per l’opinió de tothom però ha apuntat que la pancarta impedia que part del públic pogués veure l’acte de constitució de l’ajuntament.

Ja en el seu discurs oficial -dut a terme al final del ple-, Regull ha manifestat que veure cares noves al consistori era bo per la democràcia i ha donat les gràcies al PSC “per un acord fonamental per la Vilafranca del futur”. L’alcalde ha reconegut que segurament les crítiques “són les que toquen” però que el govern format “també és el que toca perquè seria un desastre per la vila formar un govern que actués només en base a les crítiques, sense un acord estable per quatre anys”.

Regull ha enumerat els reptes que, segons ell, té Vilafranca i ha reconegut que encara hi ha “molta feina per fer”. A més a més ha recordat que el pacte de Junts i PSC “està obert a tothom que vulgui treballar amb nosaltres”. Finalment Regull s’ha compromès a ser un govern “humà, que està al costat de tots els ciutadans, pensin què pensin”.

Dono gràcies al PSC per un acord fonamental per la Vilafranca del futur

Pere Regull, alcalde de Vilafranca

El torn de paraula dels portaveus dels partits, de menys a més representació, l’ha iniciat Eladio García, de Ciutadans, una formació que fins ara no havia obtingut cap mena de representació al consistori de Vilafranca.

García s’ha compromès a treballar “amb responsabilitat, al servei de tots els ciutadans, sense cap tipus de distinció”, ha recordat que el seu grup era constitucionalista i que la seva manera de fer serà “amb lleialtat i fidelitat a Vilafranca i a la constitució espanyola”. Finalment el cap de Ciutadans s’ha compromès a intentar que “els escassos recursos que hi ha vagin al servei de tots i no d’uns pocs”. Eladio García ha acabat la seva intervenció amb “Visca Vilafranca, Catalunya i Espanya”.

Els recursos són escassos i han d’anar al servei de tots i no només d’uns pocs

Eladio García, Ciutadans

Després ha parlat el portaveu de Vilafranca en Comú, Ramon Arnabat, que ha reconegut que el govern de Junts per Vilafranca i PSC no era la seva opció i que a ell li hagués agradat més “una govern progressista”, però que en tot cas demana al nou govern “més transparència i més diàleg amb l’oposició del que heu tingut fins ara”.

Arnabat ha apuntat que li ha “sorprès” les corredisses de dos partits per fer alcalde Pere Regull i el poc treball que s’ha fet per tenir un govern alternatiu. Des de Vilafranca en Comú s’han enumerat les seves prioritats i s’han compromès a fer propostes en positiu per millorar la vida dels vilafranquins i vilafranquines.

Sorprenen les corredisses de dos partits per fer alcalde Pere Regull

Ramon Arnabat, Vilafranca en Comú

Per part de la CUP, Noel Viñas ha apuntat que el pacte de Junts i PSC no és l’acord que ells creuen convenient per Vilafranca i que seguiran treballant “des de dins les institucions però també des de fora per un canvi d’aquí a quatre anys”.

Viñas ha fet referència a les desigualtats que viu la població, s’ha compromès a treballar “perquè mai ningú se senti exclòs” i també ha demanat al nou govern “la màxima transparència”. A més a més ha recordat que la CUP sempre tindrà “el puny enlaire contra el feixisme”.

Treballarem des de dins les institucions i també des de fora per un canvi de govern d’aquí a quatre anys

Noel Viñas, Candidatura d’Unitat Popular

Des del PSC, el seu cap de llista, Francisco Romero, ha afirmat que creia que ser regidor del teu municipi és el “màxim orgull i honor que una persona pot tenir” i ha agraït a Junts per Vilafranca la “complicitat” que ha tingut com a resultat un acord de govern. Romero ha apuntat que les posicions de voler formar un altre govern “són legítimes” però que la ciutadania ha escollit que el govern que hi havia mantingués la mateixa representació que fins ara.

Segons Romero el pacte amb Junts “assegurarà projectes que seran motor social i progrés econòmic per Vilafranca amb un govern estable i transversal”, ha manifestat la seva posició en contra la judicialització de la política i ha acabat dient que “la política és dialogar i arribar a acords sobretot amb la gent que pensa diferent”.

La política és dialogar i arribar a acords sobretot amb la gent que pensa diferent

Francisco Romero, PSC

Seguidament ha parlat la cap d’ERC, Mònica Hill, que ha lamentat el pacte entre Junts per Vilafranca i PSC, ha recordat que ells havien “treballat fins al final” per aconseguir un govern 100% republicà i ha criticat a Junts per Vilafranca perquè,en la seva opinió “referma el compromís amb els del 155 i prefereix la comoditat a governar amb la segona força i amb el republicanisme”.

Segons Hill “cap cadira farà que abandonem la nostra coherència i no volem els partits del 155 al govern” i, a més, ha apuntat que “Vilafranca viu avui un episodi molt trist de la seva història ja que la vila és republicana per molt que hi hagi gent que ho vulgui amagar”

Junts per Vilafranca prefereix la comoditat dels partits del 155 a governar amb el republicanisme

Mònica Hill, ERC

També et pot interessar

Comentaris