El préssec d’Ordal i el meló, protagonistes de ‘La Cuina d’estiu’

Un moment de la presentació d’una nova edició de ‘La Cuina d’Estiu’
Judit Benages
13/06/2019 - 10:19h

La jornada de promoció de productes de l’Alt Penedès tindrà lloc aquest cap de setmana en 18 restaurants, 2 més que l’any passat

Un total de 18 restaurants de l’Alt Penedès celebraran aquest cap de setmana la segona edició de la campanya de promoció dels productes agroalimentaris de la comarca, ‘La Cuina d’estiu’.

La consellera comarcal de Promoció Econòmica, Susanna Mérida, ha explicat que després de l’èxit de les 3 edicions de les “Jornades de Portes Obertes” i les 2 edicions de “La Cuina d’Hivern” i “La Cuina d’Estiu”, s’havia tancat un nou acord amb el Gremi de Restauració de l’Alt Penedès i l’Associació d’Artesans Agroalimentaris de l’Alt Penedès per posar en marxa una oferta gastronòmica de cap de setmana basada en els productes agroalimentaris tradicionals i de qualitat propis de la temporada d’estiu al Penedès.

En aquesta edició es posaran en valor dos productes de proximitat i de temporada: el préssec d’Ordal i el meló autòcton.

El vicepresident del Gremi de Restauració de l’Alt Penedès, Joan Carles Segura, ha explicat que enguany 18 restaurants (2 més que l’any passat), d’un total de vuit municipis de l’Alt Penedès donaran el tret de sortida a la temporada d’estiu oferint un menú a un preu tancat d’entre 25 i 30 euros on es podrà degustar el préssec d’Ordal i el meló autòcton de diferents maneres, ja sigui en els plats principals o en les postres..

Josep Esteve, productor de préssecs d’Ordal, apunta que la característica que diferencia aquests préssecs no és la varietat, sinó el fet que es cullen quan estan madurs. El clima del Penedès (especialment aquest any), amb nits fresques i dies no molt calorosos, i el fet que els conreus siguin de secà, fa que els préssecs creixin molt i siguin molt dolços; per contra, la producció és petita perquè es poden collir pocs quilos per hectàrea.

PUBLICITAT

La temporada del préssec del Penedès va començar oficialment el cap de setmana passat, amb la inauguració del Mercat del Préssec d’Ordal (Subirats), que es perllongarà fins a finals d’agost. Els menús dels restaurants es poden consultar a la pàgina web del Consell Comarcal

També et pot interessar

Comentaris