Junts per Vilafranca i el PSC seguiran governant plegats

Imatge d’arxiu del segon pacte signat el 2015 entre Pere Regull (Junts) i Francisco Romero (PSC)
13/06/2019 - 14:09h

Les dues formacions han arribat a un acord per tornar a governar junts a la capital de l’Alt Penedès, un pacte que han avalat per majoria les assembles del dos partits

Junts per Vilafranca acaba d’anunciar que ha arribat a un acord amb el PSC per formar un govern estable els pròxims 4 anys. Els de Pere Regull i els de Francisco Romero van sumar els darrers comicis els mateixos regidors que el 2015 (tot i que Junts n’ha perdut un, i el PSC l’ha guanyat) un fet que segons Junts per Vilafranca “avala al govern que fins ara ha estat al davant de l’Ajuntament”.

Segons han explicat des de la formació que encapçala Pere Regull, en aquestes setmanes “s’ha treballat per aconseguir el millor pacte de govern”. Els aspectes que s’han valorat, tal com s’apunta al comunicat enviat per Junts per Vilafranca, són:

– Estabilitat. És un pacte per a 4 anys i cal un govern ampli i sòlid que permeti tirar els acords endavant.

– Confiança. La trajectòria d’aquests darrers mesos i anys, permet assegurar un clima de confiança mutu per tirar endavant tots els projectes iniciats.

– Govern obert. Ambdues formacions no posen, ara i en el futur, cap limitació a l’acord amb altres forces que es vulguin sumar al projecte i fer-hi noves aportacions.

– Programa de govern sòlid. S’ha treballat per aconseguir un acord que asseguri els projectes importants, d’acord als programes electorals presentats.

– Transversalitat, ja que al govern de l’Ajuntament  de Vilafranca conviuran la major part de les sensibilitats presents a la vila, des de l’independentisme fins el federalisme, amb l’anhel compartit que s’acabi amb la injustícia de l’empresonament dels polítics catalans i el desig que s’abandoni la judicialització de la política de forma que s’abordi la solució de tots els conflictes a través del diàleg i la participació de la ciutadania.

Aquest acord permetrà que, dissabte, l’alcalde sigui en Pere Regull ja en primera votació, i ja el proper dilluns es posi en marxa el nou govern.

Comentaris