FGC recupera el comboi del Funi de Gelida malmès amb uns grafits

Eva López
10/06/2019 - 17:10h

Un dels dos vagons de l’històric funicular va aparèixer dissabte cobert amb unes pintades que els operaris de la Generalitat ja han netejat

Només dos mesos després que es tornés a posar en funcionament, el Funicular de Gelida ha hagut de tornar a passar pel taller. En aquest cas no ha estat per una fallada mecànica, sinó per un acte vandàlic que dissabte va deixar un dels seus dos combois cobert d’un grafit.

Segons ha explicat l’alcalde en funcions de Gelida, Lluís Valls, el mateix dissabte Ferrocarrils de la Generalitat (FGC) -que és el titular de l’històric trenet- ja va iniciar la neteja del vagó. Durant el dia el servei va funcionar amb normalitat. Ara cal enllestir l’envernissat de la coberta, una tasca que està previst que es faci en pocs dies. El cost de reparar-lo podria ser superior als 1.000 euros.

Valls ha explicat que demà té prevista una reunió amb els responsables de FGC, per mirar de trobar la manera d’evitar aquest tipus de situacions de cara al futur.

PUBLICITAT

El Funicular de Gelida es va posar en funcionament a finals d’abril, després d’estar gairebé tres anys aturat per reparar una avaria mecànica. La seva millora va costar al voltant d’1,2 milions d’euros.

El mateix dissabte, l’Ajuntament va manifestar a través de la pàgina web municipal la seva “indignació” per les pintades en un mitjà de transport que “per Gelida és un símbol d’identitat”.

“Rebutgem aquests actes incívics que per més que alguns vulguin justificar amb l’excusa de la llibertat artística no tenen cap mena de justificació i que, més enllà de malmetre el patrimoni gelidenc, donen una imatge de Gelida que en cap moment s’ajusta a la realitat“, diu el comunicat del consistori.

També et pot interessar

Comentaris