El préssec d’Ordal, a punt per ser degustat

Avatar
03/06/2019 - 12:31h

El Mercat del Préssec d’Ordal arrenca aquest pròxim cap de setmana a Sant Pau d’Ordal, on es podran adquirir els primers préssecs de la temporada

Subirats celebrarà aquest dissabte la primera edició del Mercat del Préssec d’Ordal d’aquest 2019, que permetrà als clients adquirir els primers préssecs de la temporada. La inauguració serà el diumenge 9 de juny a dos quarts d’11 del matí, i comptarà amb la presència de Santi Amigó del restaurant Cal Xim de Sant Pau d’Ordal i veí del municipi.

Com cada any, a la plaça Subirats es podran comprar préssecs en les condicions òptimes de maduració, i els visitants podran tractar amb els productors i adquirir préssecs collits directament de l’arbre. Al mercat també hi haurà altres productes de la terra com mel, melmelades o oli d’oliva. També es podran tastar els caves i els vins dels diversos cellers del municipi que participen en el maridatge de préssec i cava. Cada empresa té una data confirmada per fer el maridatge al mercat.

El programa d’activitats del dia de la inauguració -que es desenvoluparan de les 10 del matí a les 2 del migdia- inclou un taller de bosses pintades amb préssec per anar al mercat, adreçat al públic infantil, i també una passejada guiada en temps de collita per gaudir en família de la terra del Préssec d’Ordal. A més, es presentarà el projecte educatiu “La vinya dels nens” de l’Escola Sant Jordi de Sant Pau d’Ordal.

PUBLICITAT

Els visitants que ho vulguin podran arribar en tren fins a Lavern i agafar una bicicleta a l’estació per anar al mercat amb un descompte en el preu del lloguer de la bicicleta. També rebran una bossa de roba per comprar els préssecs de regal.

Receptes amb préssec

Durant la temporada gastronòmica del préssec els restaurants locals també inclouen aquest fruit en les seves cartes, i altres elaboradors de la comarca porten a plaça els seus productes artesans elaborats amb préssec d’Ordal. Tots es podran degustar i comprar al mercat el dia de la inauguració.

Enguany es treballa en la realització d’un estudi de diagnosi que reculli els serveis actuals i les propostes de millora del Mercat del Préssec d’Ordal en temes d’accessibilitat, sostenibilitat, parades i serveis amb l’objectiu de mantenir un mercat atractiu.

També et pot interessar

Comentaris