L’Eva omple el Penedès de paraules

Roser Blanch
31/05/2019 - 11:29h

El pregó de l’actriu Jordina Biosca enceta aquest divendres a Sant Sadurní deu dies de festival, que inclouran més d’una cinquantena d’espectacles arreu del territori

Pomeres i paraules ja inunden els carrers del Penedès. Les dues són distintius de l’En Veu Alta (Eva), el festival que des de fa quinze anys escampa la narrativa arreu del territori, i aquest 2019 més que mai. Fins a 19 municipis de l’Alt i el Baix Penedès s’han implicat enguany amb la iniciativa, que arrenca divendres a Sant Sadurní amb el pregó de l’actriu vilafranquina Jordina Biosca, alma mater del certamen.

L’espectacle comptarà amb la intervenció d’una desena de persones, i promet remoure consciències fins a arribar als racons més profunds de l’espectador. Tot per encetar un festival que es presenta farcit de propostes per a públics de tota mena, la majoria d’elles amb un contingut sucós per fer pensar qui els escolta.

“Hi ha gent que es pensa que a l’Eva només s’expliquen contes tradicionals. Res més lluny de la realitat. El que fem és narrativa del segle XXI”, advertia Jordina Biosca, a la presentació del festival d’enguany.

Per als que tinguin ganes d’endinsar-se en el ric món de les paraules, l’Eva proposa enguany més d’una cinquantena d’espectacles. La majoria estan dedicats al públic adult, però també n’hi ha per als més petits. Música, teatre, contes, narració, titelles…al festival En Veu Alta tot hi té cabuda.

“L’Eva 2019 acollirà artistes de renom com els cantants Marc Parrot i Roger Mas o la il·lustradora Eva Armisén, que formaran part del cartell juntament amb desenes d’artistes anònims: els que cada any llegeixen de forma voluntària a l’Eva364, i també els que enguany s’ajauran als llits de la plaça de l’Ajuntament per contar o escoltar històries. Enguany també hi haurà presència d’intèrprets penedesencs, com Rosa Vendrell, Mia Esteve, Ruben Ametller o Sandra Rossi.

Els indrets de l’Eva

I si el pes del contingut és important a l’Eva, no ho és menys el del continent. Com cada any, el certamen obre les portes de diversos edificis penedesencs, que només es poden visitar durant el festival. Aquest és el cas de la casa de Cal Calixtus a Sant Sadurní o els jardins de la Fundació Fenosa del Vendrell, dos dels escenaris del festival d’enguany.

Dels més originals se n’han editat vídeos que es poden veure al web enveualta.com, en què s’expliquen els secrets i les anècdotes que amaguen. “Els llocs parlen per si sols. Això ho aprofitem a l’EVA per donar un aire singular a les activitats que programem”, reconeix Jordina Biosca.

La majoria de les activitats que proposa el festival -que s’allargarà fins al 9 de juny- són gratuïtes, tot i que en alguna cal inscriure’s prèviament.

També et pot interessar

Comentaris