Cunit celebra dissabte la V Fira del Contraban i la Pagesia

28/05/2019 - 18:40h

Comptarà amb un trenet amb locomotora de vapor.

El centre històric de Cunit acollirà aquest dissabte 1 de juny, de 10 a 21h, la V Fira del Contraban i la Pagesia. Una de les principals novetats d’aquesta edició serà un petit trenet amb locomotora de vapor, que farà un recorregut de 120 metres en una via de circuit tancat a la plaça Santiago Rusiñol.

El tren té quatre vagons, on hi podran pujar canalla i persones adultes, de forma gratuïta. L’horari de funcionament serà d’11 a 14 i de 17 a 21h.

L’altre acte destacat previst és la presentació del projecte de la Ruta de la transhumància des de Cunit a la Santa Coloma de Queralt, que es farà a les 18h, a la Sala del Casal Municipal i que anirà a càrrec de l’especialista en el tema, Joan Rovira.

Entre d’altres peces informatives, s’està fent un plànol desplegable que estarà en català, castelà, anglès i francès. Aquesta presentació forma part del projecte de recuperació de les rutes pecuàries de la zona, pel seu valor patrimonial.

Això de banda, durant la jornada es podrà gaudir d’una exhibició de cotxes i motos d’època, i diversos bars promocionaran una tapa i un quinto de cervesa al preu de 3€.

La Fira del Contraban i la Pagesia de Cunit, que ja s’ha consolidat com a tradició al municipi, recrearà un dia quotidià dels cunitencs i cunitenques a la època de la postguerra espanyola. Com moltes altres poblacions costaneres de Catalunya, el municipi de Cunit va utilitzar el seu litoral per a fer entrar carregaments de tabac, protegits per la foscor de la nit. Per a molta població, la majoria pagesos, es va convertir en una manera més de guanyar-se uns diners extres per afrontar la pobresa, a causa dels pocs recursos de què disposaven.

Programa d’actes

10 h, Inici de la fira amb les diferents parades d’artesans ubicades pels diferents carrers del Nucli Antic fins a les 21 h

11 h -14 h, Activitats i jocs infantils a la Plaça del Casal i Trenet a la Plaça Santiago Rusiñol

12 h, Projecció dels documentals ‘La pagesia a Cunit’ i ‘El contraban a Cunit’ a la sala d’actes del Casal Municipal.

13 h, Cercavila musical pels carrers del nucli antic.

17 h – 21 h, Activitats i jocs infantils a la Plaça del Casal i Trenet a la Plaça Santiago Rusiñol

18 h,  a la Sala del Casal Municipal. Presentació del projecte de la Ruta de la transhumància des de Cunit a la Santa Coloma de Queralt, a càrrec de Joan Rovira.

11 h – 20 h, diferents carrers del Nucli Antic.  Exposició de vehicles i motos d’època en diferents carrers en els que es desenvolupa l’activitat.

També et pot interessar

Comentaris