Millora en l’evacuació de les aigües residuals a la Bisbal

28/05/2019 - 13:34h

S’instal·larà un nou col·lector al Priorat, amb un cost de 74.013€

L’Ajuntament de la Bisbal del Penedès està treballant perquè el Priorat de la Bisbal pugui tenir un nou col·lector d’aigües residuals. Aquest dilluns, la Diputació de Tarragona ha confirmat que subvencionarà l’obra amb el programa PAM-PEXI per un import de 74.013€, que és la quantitat que va demanar l’Ajuntament. El pressupost de l’obra ascendeix a 84.961,44€ amb l’IVA inclòs.

L’objectiu d’aquesta intervenció és poder dur a terme les actuacions necessàries per substituir les canalitzacions principals del col·lector d’aigües residuals del cabal principal del barri del Priorat de la Bisbal, ja que segons ha explicat l’alcaldessa de la Bisbal i regidora d’Urbanisme en funcions, Agnès Ferré, “en l’actualitat no està en un bon estat de conservació i per això que cal fer una inversió per garantir-ne el bon funcionament”.

Ferré ha afegit que “en aquesta xarxa de clavegueram no s’ha fet cap inversió des que es va construir. Aquesta problemàtica de mal funcionament fa anys que hi és però fins ara no s’hi havia actuat i per això hem considerat que aquesta intervenció és prioritària i necessària”.

L’actuació prevista

La xarxa de clavegueram de la part alta del Priorat va a parar, en diferents camals o afluents, a la canalització principal que està situada al mig de la riera natural que descendeix fins al fondo Manyé. Es tracta d’un terreny muntanyós i amb molt de desnivell, ple de pins i matolls, així com plantes arbustives. Per canviar aquest tram de clavegueram principal, cal:

-Desbrossar la zona boscosa per on transiten els trams de clavegueram (la part dels voltants i del tub, d’una longitud de 600m).

-Executar 600m de rasa pel nou col·lector de sanejament i els 14 pous de registre.

-Terraplenar i piconar la rasa i els pous amb terres adequades, instal·lar el col·lector i pous per afluents residuals.

-Proves d’estanquitat (amb aigua) per comprovar la correcta instal·lació del conjunt de col·lector i pous.

-Execució de la protecció d’obra per al col·lector d’aigües de residuals. La rasa per on discorre el col·lector s’omplirà de la terra vegetal que s’hagi tret per fer la rasa. Damunt de la mateixa s’hi farà una capa de formigó per protegir la canalització.

-Connexió amb la xarxa de sanejament existent, deixant a partir d’aquell moment el tram existent fora de servei.

-Controls i proves finals d’instal·lació.

L’alcaldessa Agnès Ferré ha explicat que “l’obra del nou col·lector d’aigües residuals del Priorat de la Bisbal és complexa, tant per la quantitat de metres d’obra com per la dificultat del terreny. Preveiem que la durada de l’obra serà d’entre 8 i 10 mesos”.

Ara, l’Ajuntament de la Bisbal del Penedès començarà a treballar en la preparació de la licitació de les obres.

També et pot interessar

Comentaris