Victòria històrica del PSC a Calafell, que frega la majoria absoluta

Ramon Ferré celebra el seu triomf electoral.
28/05/2019 - 11:46h

ERC dobla resultats i la referència de JuntsxCat passa de primera a quarta força.

El Partit dels Socialistes de Catalunya (PSC) ha aconseguit aquest diumenge una victòria històrica a Calafell, fregant fins i tot la majoria absoluta en uns moments on aquesta circumstància és molt difícil i sembla arraconada arreu. El PSC liderat per l’alcalde, Ramon Ferré, ha aconseguit 9 regidors, 4 més que el 2015 i amb un 15% més dels vots que ara fa quatre anys. Amb els resultats aconseguits, Ferré fins i tot es pot plantejar governar en solitari i buscar suports puntuals per tirar endavant el seu programa electoral.

Lluny dels socialistes ha quedat ERC, que amb el nou candidat Carles Martín ha doblat el percentatge de vots de fa 4 anys i ha passat de ser la setena i última força més votada a la segona. Amb tot i per bé que s’ha quedat a escassament 44 vots d’un nou regidor, només suma un regidor als 2 que tenia des del 2015.

Ciutadans (Cs) torna a ser la tercera força calafellenca, amb 2 regidors i amb un lleuger descens respecte dels resultats de fa quatre anys.

A la quarta posició hi ha una de les autèntiques sorpreses de la jornada electoral a Calafell, Sumem + Junts, liderat per Sandra Suárez i que ha perdut gairebé dos terços del suport electoral de fa quatre anys. De guanyar les eleccions el 2015 amb 6 regidors i prop del 23% dels sufragis ha passat a 2 representants i tot just el 8,26%.

La Candidatura d’Unitat Popular (CUP) –amb la denominació Alternativa Municipalista (Amunt)- també baixa, però manté els 2 representants de fa quatre anys.

Darrera de la CUP, com a sisena força al municipi, un punt i mig percentual per sota del 2015 i amb només un dels dos regidors, hi ha el Partit Popular. Maite González serà l’única representant del PP a tota la comarca del Baix Penedès.

Darrera dels populars, fregant el 5% (amb el 5,65% dels vots), hi ha la Unió d’Alternativa Municipal (UAM), que estrenava candidata: Noelia Sánchez. Els anteriors representants a les darreres legislatures, Josep Parera i Joan Maria Triadó, queden fora del consistori calafellenc perquè la seva nova aposta electoral, Convergents-Centrats, tot just ha rebut 272 vots. I tampoc no entra ni l’exalcalde socialista Jordi Sánchez, que amb la proposta independent Amunt ha rebut 292 vots (el 2,85%); ni cap representant de Primàries, que va rebre 149 vots (l’1,45%).

Quant a la darrera regidora en obtenir un lloc a l’Ajuntament de Calafell és Isabel Bou, d’En Comú Podem-En Comú Guanyem, lleugerament per sobre del 5% mínim per entrar en la distribució de regidors (va rebre el 5,24% de les paperetes).

La participació electoral a Calafell ha estat del 56,67%, 4 punts per sobre del 52,59% de les anteriors eleccions municipals.

També et pot interessar

Comentaris