Fujifilm reconeix la mirada al Japó de Lluís Camell

Lluís Camell amb la seva parella, Ada Lluch.
23/05/2019 - 14:00h

L’empresa Fujifilm tria un projecte del fotògraf llorencenc Lluís Camell sobre el Japó per penjar-lo al blog de la filial a Espanya.

El fotògraf i càmera de televisió Lluís Camell, de Llorenç del Penedès, ha complert recentment un somni d’infància com era visitar el Japó i, a més, ha vist com un projecte audiovisual sobre la seva experiència al país nipó ha estat seleccionat per l’empresa Fujifilm per penjar-lo al blog d’internet que la companyia japonesa gestiona des d’Espanya.

El projecte titulat ‘Japan in Love’ es pot veure al web www.esfujifilmx.es i es tracta d’un vídeo d’1’37” en el qual, de manera frenètica, s’intercalen un total de 120 fotografies de les més de 1.200 instantànies que Lluís Camell va captar durant la seva estada de dues setmanes al Japó. A més, Fujifilm ha penjat al seu web espanyol una quinzena de les imatges que Camell li va fer arribar. Per tal d’acompanyar la part visual del projecte, l’empresa va demanar al fotògraf llorencenc que redactés un escrit on pogués explicar l’experiència viscuda al Japó. En aquest article, Camell relata, per exemple, que “des de petit m’he sentit atret pel Japó i la seva cultura” i que, juntament amb la seva parella, la també llorencenca Ada Lluch, fa uns mesos van decidir-se a fer un “gran viatge” al país asiàtic.

 

Lluís Camell fa 10 anys que treballa a Televisió El Vendrell i els darrers 4 també ha dut a terme diversos projectes de fotografia documental i, sobretot, retrats. Se’n poden trobar al web personal www.lluiscamell.com i al seu perfil a la xarxa Instagram. A l’hora de decidir-se per plasmar la seva experiència al Japó, Camell va optar per dur a sobre una càmera fotogràfica Fujifilm X100F amb un objectiu Fujinon XF23mm, una càmera que troba “bonica, petita, que no pesa i amb una qualitat que és més que suficient”. Durant el viatge “em vaig tornar boig fent fotos a tot el que es movia, perquè estava hiperestimulat amb tants impactes visuals”, explica Camell al seu escrit per a Fujifilm.

El mateix Lluís Camell ha comentat al 3d8 que a l’hora de fer fotografies durant l’estança al Japó en va fer tenint en compte “com veus les coses habitualment com a fotògraf” i després d’altres de caire turístic d’àmbit més personal.

País frenètic
El resultat de ‘Japan in Love’ és un vídeo de poc més d’un minut i mig en el qual se succeeixen imatges seguint “un ritme frenètic, perquè el Japó és un país frenètic que et pot deixar descol·locat”, explica Camell. “Tokio, per exemple, és la ciutat més gran del món i si t’atures al carrer la gent et pot envestir, així com també és impressionant la gentada que et trobes al metro”, afegeix gràficament el mateix fotògraf de Llorenç. A Camell i la seva parella també els va impressionar, segons diu, “el fet de poder estar en una ciutat gran i amb molta informació i al cap de poca estona, per exemple, en un temple zen i envoltat d’una gran pau. El Japó és un país d’un contrast total”.

Lluís Camell també comenta que “el Japó és un país molt còmode en el sentit que tot funciona a la perfecció”, però, a la vegada, opina que “hi ha poca relació humana i perceps molt d’estrès laboral, amb tothom anant i venint com si fossin robots”. “No sé si són gaire feliços, els japonesos”, continua Camell, que va visitar la part central del país asiàtic: les ciutats de Tokio, Kioto, Kanazawa, Takayama i Nara, així com algunes parts rurals. Sobre Kioto, per exemple, explica i destaca que va poder gaudir d’una ruta per temples nipons amb comentaris de la vendrellenca Núria Trillo, la qual precisament és guia professional en aquella ciutat des de fa uns anys.

 

A l’epicentre del judo
El fotògraf i càmera llorencenc conclou la conversa amb el 3d8 per remarcar que la seva passió pel Japó li va venir als 8 anys, quan va començar a practicar l’esport del judo. “L’aprecio perquè el seu inventor, Jigoro Kano, el va crear al marge del model competitiu i volent transmetre uns valors amb aquesta art marcial”. Així les coses, Camell va viure com un somni el fet de poder visitar Kodokan, “un edifici epicentre mundial del judo, a Tokio, i que va ser el punt àlgid de tot el viatge”.

També et pot interessar

Comentaris